Tot i els grans èxits de molts jugadors que han crescut i han après a jugar a futbol a la Masia al primer equip del Barça, també n'hi ha que no compten amb gaires minuts i que a l'espera de la seva oportunitat, busquen alternatives per jugar més regularment a futbol. És el cas de futbolistes com Marc Bartra, Martín Montoya, Sergi Roberto i Gerard Deulofeu. El cas més clar és el d'aquest últim. El de Riudarenes torna al club blaugrana aquest estiu després de completar un any de cessió al Sevilla, on tampoc ha tingut gaires oportunitats. Deulofeu ja va sortir de males maneres el passat estiu del club després que Luis Enrique assegurés que la seva actitud no era l'adequada perquè formés part de l'equip.

Tot apunta que podria marxar novament a la Premier, però en aquest cas traspassat a l'Everton, club en què ja va militar fa dues temporades com a cedit. Amb l'arribada d'Aleix Vidal i la renovació de Dani Alves, Martín Montoya té complicada la seva presència a la plantilla del Barça per a la temporada 2015-2016. El lateral tindria diferents ofertes però és l'Inter de Milà l'equip que més interès ha mostrat pel jugador blaugrana. De fet, el representant de Montoya ja va assegurar que podria ser un bon destí per al futbolista, que té una clàusula de rescissió de només 10 milions d'euros, i per això el traspàs seria l'opció més lògica, amb la qual cosa es descarta una cessió. El jugador que sí podria sortir cedit és Sergi Roberto. Tot i ser del gust de Luis Enrique, no ha tingut gaires minuts aquesta passada temporada i podria sortir del Barça per demostrar la seva vàlua. Precisament també l'Inter de Milà és un dels equips més interessats, tot i que la Premier també està al cas del jove migcampista de Reus.

El cas Bartra

El cas més complicat i delicat és el de Marc Bartra. El central té molta projecció i apunta a ser un gran central però podria ser que abandonés aquest estiu el Barça. A causa del contracte que té el jugador, la seva clàusula de recissió ha baixat de 50 a 12 milions d'euros per no haver jugat 50 partits aquesta temporada, i equips com el Bayern o el Manchester City estan molt pendents de la decisió que pugui prendre el jugador. El cas de Bartra recorda al de Thiago Alcántara, que va marxar al Bayern per una quantitat molt inferior a la que li hauria pogut costar al conjunt alemany si el migcampista hagués disputat els minuts que li pertocaven segons el seu ?con?tracte.