Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) ha retornat al capdavant del Mundial de MotoGP més fort que mai. Ahir al circuit de Catalunya va sumar la quarta victòria consecutiva i se situa a només un punt del líder de la general, el seu company d'equip Valentino Rossi. Ahir a Montmeló qui semblava que podia haver portat la batuta de la carrera eren les Suzuki, que sortien en primera (Aleix Espargaró) i en segona (Maverick Viñales) posició de la graella. A l'hora de la veritat, ambdós pilots van acusar un mal paper a la sortida i, al final, el de Granollers va caure mentre el de Roses va firmar una meritòria sisena posició.

En el GP de Catalunya, però, el protagonisme se'l van endur les caigudes. Dels 24 pilots que conformen la graella de MotoGP, un total de 7 van anar per terra per les altes temperatures de l'asfalt, entre ells, el vigent campió del Mundial, Marc Márquez (Repsol Honda Team), que amb aquesta caiguda ja n'acumula tres i des de la cinquena posició veu escapar el títol. El de Cervera justificava la caiguda dient que "feia molta calor, hi havia una alta temperatura a la pista i la moto no responia bé en l'entrada als revolts". Quan només portava tres voltes, Márquez va caure just després de marcar la volta ràpida. El número 93 anava a una velocitat important quan va topar amb la roda del darrere de Lorenzo i va acabar a la grava sense poder evitar la caiguda. El seu company d'equip, Dani Pedrosa, a poc a poc es va recuperant de la lesió que el va apartar del Mundial durant tres proves.

El de Castellar sortia sisè i tot i estar enrere en les primeres voltes, va remuntar fins a arribar al tercer esglaó del calaix, ajudant-se d'algunes caigudes, entre elles les de Márquez, els germans Espargaró i Andrea Dovizioso (Ducati Team). Tot i això, va ser missió impossible anar a la caça de les dues Yamaha, que li van treure 19 segons de diferència. "Estic content de tornar al podi, els últims mesos han estat difícils, però des que he tornat cada vegada em noto en millors condicions físiques i més segur amb la moto. Rodar sol en la carrera d'avui m'ha anat bé per poder entendre millor la moto, però igualment hem d'estudiar amb l'equip en què podem millorar", explicava el pilot català.

Davant el panorama que hi havia al capdavant de la cursa, el que esperava part del públic de Montmeló era la repetició del guió del 2009 en aquest mateix circuit, quan Jorge Lorenzo i Valentino Rossi van protagonitzar una de les carreres més emocionants dels últims temps i en què l'italià es va imposar en el darrer instant. Aquest cop, però, Lorenzo va començar la carrera amb la idea d'escapar-se i va anar obrint distàncies amb la resta de pilots, excepte amb Rossi, que va arreglar una fluixa sortida escalant fins a la segona posició. La distància de Lorenzo i Rossi oscil·lava entre els dos segons i el segon i mig al llarg de la carrera, però a les últimes deu voltes l'italià es va despertar. Il Dottore tenia ganes de lluitar per una desena victòria al GP de Catalunya que fa sis anys que se li escapa i va començar a retallar fins a reduir el segon i separar-se d'ell per només dècimes, però Lorenzo va rodar al límit per evitar que el seu company d'equip s'acostés.

Amb la victòria d'ahir Lorenzo es posa a només un punt de Rossi en el Mundial (138 a 137) i el títol sembla encaminar-se cap a les Yamaha, seguides a la general per les Ducati i les Honda. Sembla, doncs, que aquest campionat del món s'encamina a una lluita entre un Lorenzo llençat i un Rossi que vol fer més gran la seva llegenda.