Un solitari gol de David Silva, a les acaballes de la primera part, va salvar el feliç centenari de Vicente del Bosque com a entrenador de la selecció espanyola i va donar el triomf a un equip irregular (0-1), sense continuïtat en els seus moments de bon futbol. Al davant Espanya es va trobar una Bielorússia agresiva que va inquietar en una segona meitat d´excesiva relaxació pel bàndol visitant.

Espanya va aprovar sense nota en un incòmode partit, una data enmig del no-res on fallar estava absolutament prohibit per no deixar escapar Eslovàquia al capdavant del grup C de classificació per a l´Eurocopa de l´any que ve. Amb Del Bosque apostant per l´experiencia en temps de canvi, posant deu titulars que estaven presents en el Mundial de Brasil més Álvaro Morata a l´onze titular.

No va concedir cap opció Espanya a Bielorússia en el primer acte. Només la seva falta de punteria va mantenir alguna esperança a un rival que va renunciar a quedar-se al darrere i es va centrar a l´atac. L´actitud de la selecció espanyola va ser indiscutible al començar el partit, dominadora i fent córrer la pilota amb velocitat, sortint intensament buscant encetar l´electrònic i tot just passaven 75 segons que Pedro tenia a les seves botes la primera oportunitat de gol, molt ben aturada pel porter ­bielorús Gorbunov.

Sense Andrés Iniesta va ser Santi Cazorla qui es va col·locar com a parella de mitjos amb Sergio Busquets. El jugador de l´Arsenal va prendre molt de protagonisme, juntament amb Cesc Fàbregas, que va jugar per davant seu amb més llibertat i participant en totes les ocasions de perill creades pel conjunt estatal. El problema va ser que Espanya es va començar a quedar sense aire. Només Silva demanava la pilota per frenar l'ímpetu local. Pocs moviments, tot just els d'un incansable Morata que deixava anar un remat a mans de Gorbunov com a únic acostament als vint minuts. Arribava el descans quan una falta de Cesc va trobar l'error en la sortida del porter bielorús, Silva va punxar la pilota al segon pal i va xutar amb potència per superar els jugadors que s'amuntegaven sota el travesser. Era el gol buscat que en el segon temps havia de canviar el panorama, tot i que el marcador no es va tornar a moure. El 5 de setembre, a Oviedo, Espanya intentarà l´assalt al lideratge contra Eslovàquia.