A poc a poc, l'Spar Citylift Girona va confeccionant la plantilla amb què debutarà a Eurolliga. Un cop conegudes les renovacions de les veteranes Noemí Jordana i Vita Kuktiene, a més de l'arribada de Miguel Ángel Ortega per tapar el buit deixat per l'ara tècnic de l'Oremburg Roberto Íñiguez a la banqueta, ahir es va anunciar el primer fitxatge: Lina Pikciute. La pivot lituana, de 24 anys i 1,92 d'alçada, per bé que algunes webs la fan créixer fins a l'1,95, arriba recomanada per la seva amiga i compatriota Vita Kuktiene, amb qui ha coincidit a la selecció del seu país i, en les dues temporades anteriors a aquesta última, al Kibirkstis de Vilnius. Pikciute no va acabar entrant a la llista definitiva per jugar l'Europeu d'Hongria, on sí que hi ha Kuktiene, perquè va acabar la temporada arrossegant uns problemes físics que no li impediran començar la pretemporada a Girona el pròxim setembre. En la seva etapa a Lituània, Pikciute va competir tres temporades a Lituània sense fer-hi grans números tot i que, aquesta última temporada, jugant amb l'Udominate Basket suec, amb el qual van quedar subcampiones de Lliga, la nova pivot de l'Spar Citylift Girona sí que va destacar a l'Eurocup, segona competició europea, on feia estadístiques de 17 punts i 10 rebots per partit. Les sueques van caure en el play-off de vuitens de final contra el Sopron hongarès.

"Pikciute és una cinc pura i, tot i que també pot obrir-se per tirar de quatre metres, la nostra intenció és que aquí ocupi posicions molts interiors", explicava ahir el director esportiu de l'Uni, Pere Puig, sobre la primera de les tres jugadores interiors que el club ha de fitxar aquest estiu. Renovada Kuktine i descartades les continuïtats per diferents motius la resta d'interiors del curs passat (Gidden, Ibekwe, Jael Freixanet i Iho López), Pere Puig haurà de buscar una nova pivot europea i una de nord-americana.

La idea del director esportiu és que una de les dues places d'extracomunitàries sigui per a una jugadora exterior, la renovació de Chambers no està descartada, i que l'altra sigui un referent anotador per dins. De moment, per fora, Jordana és l'única jugadora confirmada per bé que el club continua parlant amb Anna Carbó, que aprofita l'estiu per jugar una lliga regional d'Austràlia. A partir d'aquí, en principi, el club vol incorporar una base jove de bon nivell per donar minuts de descans a Noemí Jordana i una altra exterior de primer nivell - a més de la nord-americana i de la plaça de Carbó - per tancar una estructura de nou professionals que es complementaria amb gent de la casa, com s'ha estat fet en els últims anys amb jugadores com Eva Bou, Èlia Ros, Iho López, Anna Jodar o Pilar Comella.