Encara frustrats i abatuts per haver perdut l'ascens a Primera en l'últim moment, els jugadors del Girona i també el seu tècnic, Pablo Machín, van disparar amb bala cap a tot arreu. Cap al Lugo, al que van acusar de jugar primat a Montilivi, però també cap al Betis, al que criticaven la seva poca professionalitat al perdre per un clar 0-3 amb l'Sporting de Gijón, el que aplanava el camí dels asturians cap a la Lliga BBVA. Aquella tarda de diumenge, el desenllaç de la temporada regular a Segona A es repartia en dos escenaris: Montilivi i el Benito Villamarín. En tots dos camps es van donar resultats sorprenents. A Girona, l'equip local es quedava amb un pam de nas tot veient com el Lugo li empatava en el descompte i li aigualia la festa. A Sevilla, un Betis ja ascendit va oposar la menor resistència possible i va permetre que l'Sporting, que acabaria pujant, aconseguís un resultat que li anava bé per als seus interessos.

A partir d'aquell moment, les sospites es van disparar. No hi van ajudar gens les imatges del porter bètic, que tot i que el seu equip anava perdent en el marcador per 0-2 demanava tranquil·litat a un dels aplegapilotes de l'estadi. Una part de l'afició local aplaudia i celebrava els gols de l'Sporting, que anaven caient amb el pas dels minuts. Tot i això, de moment a la Lliga de Futbol Professional ningú ha mogut ni un sol dit i sembla que el partit acabarà arxivat, sense cap possibilitat d'estudiar si el Betis s'havia deixat guanyar, com més d'un seguidor del Girona va sospitar.

Curiosament i només una setmana i mitja després d'aquell partit, el nom del club andalús ha tornat a aparèixer al voltant d'informacions d'aquesta mena. Ahir, el titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Pamplona, tot estudiant el destí de 5,4 milions d'euros extrets dels comptes de l'Osasuna, va trobar indicis que una part d'aquesta quantitat s'hauria destinat per arreglar, com a mínim, tres partits de la temporada 2013/2014. I, el que són les coses, entre els implicats hi ha el Betis. Segons explica el sumari, hi ha indicis que el conjunt andalús hauria rebut 650.000 euros per part de l'entitat navarresa: 400.000 per guanyar el Valladolid i 250.000 per deixar-se vèncer al camp de l'Osasuna. A part d'aquestes quantitats, el jutge també parla d'uns 250.000 euros que s'haurien entregat a l'Espanyol per empatar el duel que va enfrontar a tots dos conjunts a Cornellà. Tot plegat, ha sortit a la llum després que el jutge investigui els 2,4 milions d'euros que van sortir dels comptes del club navarrès i dels 3 milions que es van extreure en metàlic en l'etapa en la que Patxi Izco n'era el president. El passat 26 de gener, el que va ser gerent d'Osasuna Ángel Vizcay va treure a la llum aquests partits, fent sortir a la llum els noms de Jordi Figueras, Jorge Molina i Antonio Amaya, llavors tots futbolistes del Betis.