El Mundial absolut de Pequín d'aquest estiu, i mirant encara més enllà, els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del següent, sempre han estat dos objectius clars per a Adel Mechaal; però, en aquests últims mesos, també s'ha convertit en dues cites prou possibles per a la banyolina Esther Guerrero que, als seus 25 anys, no para de créixer. Dissabte, a la Copa d'Europa de seleccions que es disputa a Txeboksari (Rússia), el palamosí i la banyolina intentaran aconseguir la marca mínima per anar Pequín que, l'altre gran atleta gironí de l'actualitat, el lloretenc Àngel Mullera, ja va aconseguir la setmana en els 3.000 metres obstacles de la prova d'Oslo de la d League. ?Guerrero necessita baixar dels 2:01.00, una marca encara lluny dels 2:02.04 que té la banyolina com a millor marcar espanyola de l'any, mentre que Adel Mechaal ha de córrer amb menys de 3:36.20. El palamosí si que ho té a tocar, ha corregut fa poques setmanes 3:36.66, però ell mateix dubta que dissabte a la cita de Txeboksari la cursa sigui prou ràpida per aconseguir-ho.

"Això de buscar la marca per anar a Pequín em sona més lluny quan sento la frase, que no pas del que hi estic realment perquè vaig córrer amb 2.02.04 a Bèlgica i no tinc la sensació d'haver arribar al meu límit", explica Esther Guerrero que aquest cap de setmana viurà la seva primera competició internacional a nivell de seleccions i, "sense pressionar-me molt per fer una marca concreta", va mirant cap al futur: "Els meus dos objectius per aquest estiu eren córrer en 2:02 i ser internacional i ja els he aconseguit; ara vull seguir entrenant-me bé i a veure que puc fer". A Txeboksari, Guerrero es trobarà amb la cursa de més nivell de la seva vida. "Tinc la penúltima marca de les dotze participants i cinc han baixat dels dos minuts, per molt que sigui tàctica si surten al seu ritme hauria d'intentar enganxar-me i veure quina marca puc fer si em surt un bon dia", diu Guerrero, que no descarta baixar dels 2:02 demà passat superant els 2:02.04 que va fer algunes setmanes a Bèlgica abans que una gastroenteritis no la deixés córrer al míting iberoamericà de Huelva.

En canvi, Adel Mechaal reconeix que pensa més en la victòria dissabte a Txeboksari que no pas a fer la marca pel mundial, que se li ha escapat en aquests últims esdeveniments. "Aquest Campionat d'Europa de seleccions era un dels meus dos objectius d'aquesta temporada d'estiu, juntament amb el mundial de Pequín, i estic molt content de ser-hi", apunta Mechaal tot i que preveu una cursa massa tàctica per a baixar dels 3:36.20: "Per les marques dels rivals no ho veig possible; només hi ha un alemany amb millor marca que jo i també un francès, però crec tots anirem més a guanyar la cursa que a pensar en marca", va explicar ahir en declaracions a Catalunya Ràdio l'atleta que entrena Josep Carballude.