Contadora és una illa de l'arxipèlag de les Perles situat al golf de Panamà. Allà, no fa gaire temps, en Nelson i l'Angelo, dos germans, van iniciar-se en el món de la vela. Navegar els permetia pescar, buscar cocos però també endinsar-se en un esport que els ha dut a creuar tot l'oceà Atlàntic fins plantar-se a Sant Feliu de Guíxols. Ells dos seran els representants panamenys del Campionat Mundial de Vela en categoria Splash que acollirà la localitat ganxona del 18 al 24 de juliol.

L'edifici de la Generalitat de Girona va acollir la presentació oficial de la competició. Un acte conduït pel representant territorial de l'Esport a la ciutat, Josep Pujols, i que va comptar amb la participació, entre d'altres, de Martí Ferrer (organitzador de la prova i membre de l'Associació Esportiva de Vela Força 3) i de Benet Rovira, cònsul del Panamà a Girona. I també, com no, de l'Angelo i en Nelson, que van assegurar estar molt "contents" i "il·lusionats" amb aquesta experiència.

El Mundial, que arriba a la seva quinzena edició i que per primer cop es celebrarà a aigües del mar Mediterrani, ha superat el seu rècord de participació i ja disposa d'uns 120 inscrits.