La badalonina Mireia Belmonte buscarà aquest cap de setmana a Banyoles, on es disputa el Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes, assegurar-se una plaça per disputar aquest estiu les proves d'aquesta disciplina dels Mundials de Kazan (Rússia).

Belmonte compta actualment amb marca mínima per a la cita mundialista, però l'equip espanyol disposa només de dues invitacions, així que la catalana haurà de millorar el seu registre actual si no vol arriscar-se que algunes de les participants en la competició de Banyoles millorin aquest temps i obtinguin aquestes dues places. Margarita Domínguez i Erica Villaécija es presumeixen com les principals rivals de Mireia Belmonte en aquest Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes, on també competiran Esther Núñez i María Vilas.

En categoria masculina, l'actual campió espanyol, el figuerenc Héctor Ruiz, s'enfrontarà a destacats participants com el seu company d'entrenaments Adrián González o altres com Damian Blaum, Roger Rabassa o Pol Gil.

El Campionat d'Espanya d'Aigües Obertes arrencarà avui amb la prova de deu quilòmetres i els cinc infantils; mentre que demà, diumenge, serà el torn de les contrarrellotges sobre 5 quilòmetres en absolut i la prova júnior, sobre 7,5. No és el primer cop que la ciutat celebrarà un campionat de llarga distància. A part de les 70 edicions de la Travessia a l'Estany, l'espai ja va acollir l'any 2000 el Campionat d'Espanya d'aigües obertes, sobre una distància de 25 quilòmetres.