La selecció espanyola d'hoquei sobre patins disputarà a partir d'avui la 42 edició del Campionat del Món a la localitat francesa de La Roche sur Yon, amb el paper de favorita per aconseguir el seu sisè títol consecutiu i sumar el seu dissetè ceptre mundial. A l'equip espanyol hi ha dos gironins: el davanter Jordi Adroher i el porter Carleu Grau, mentre que un tercer gironí, Marc Figa, jugarà el mundial amb Xile, aprofitant que la seva mare és del país americà.

L'equip que entrena Quim Paüls debutarà davant l'amfritiona França, avui a les 2.oo, i posteriorment s'enfrontarà als seus altres dos rivals del grup A, Holanda i Angola, rivals que no haurien de suposar gaires problemes per passar a la fase decisiva del torneig.

Les 16 seleccions participants, amb l'Argentina, Portugal i Itàlia com a seriosos rivals a batre per a Espanya, s'han repartit en quatre grups, amb els dos primers classificats passant a quarts de final, i els últims a disputar les eliminatòries per evitar el descens al Mundial B. Paüls, que per primera vegada dirigeix a la selecció en un Mundial, reconeix el paper d'Espanya en el torneig, ja que "som els grans favorits, tenim un bon combinat amb jugadors importants, consolidats i veterans acostumats a grans cites, i anirem a guanyar". Demà passat, diumenge, Espanya té el segon partit contra Angola, on juga l'ex-GEiEG i ara al Manlleu Humberto Mendes (17:40) i dimarts tanca la primera fase contra Holanda (16:00).

Espanya copa el palmarès del Mundial d'aquest esport, amb 16 títols, seguit de Portugal amb un menys, Itàlia i Argentina amb quatre cadascun, i finalment Anglaterra amb dos, encara que en la llunyana dècada dels anys trenta.