Sergi Llull, autor de cinc triples sense fallo en el primer quart, va ser el catalitzador d'un Reial Madrid letal que va superar al Barcelona per 100-80 i que es col·loca amb 2-0 en la sèrie final pel títol.

Sergi Llull i els triples del Reial Madrid van ser els protagonistes estel·lars del primer quart del partit. El base-escorta menorquí va espanyar cinc triples sense error sota la línia de flotació d'un Barcelona que se'n va anar enfonsant conforme Llull va anar anotant punts de tres en tres.

La defensa madridista va ser l'altra gran protagonista. El Madrid va demostrar tenir més fam, més ganes, més ànsia de victòria i tots se'n van anar encomanant fins a enfonsar, literalment, el Barça amb un 31-20.

Rudy Fernández i KC Rivers es van unir a l'orgia triplista del Madrid per tancar un set de set immaculat al terme del primer període.

L'efervescència d'un Llull desbocat, en el que podria ser el seu últim partit al Madrid, si es confirmen els cants de sirena de l'NBA i no s'arriba al cinquè partit, va disparar un Reial Madrid total i va aixecar l'eufòria dels aficionats que van omplir les grades del coliseu blanc.

La sang en aquest èpic inici la va posar Andrés 'Chapu' Nocioni, al qual li van partir una cella en la lluita per un rebot.

El Barcelona, absolutament noquejat, va haver de rebuscar en el més profund de la seva essència per buscar forces i intentar sortir del profund pou. Justin Doellman va ser el més clarivident en aquest sentit.

El Madrid va fallar el seu primer triple en el minut 15, 42-25, en el novè intent i encara que ja no va estar tan precís en el llançament va mantenir aquest esperit stakhanovista en la defensa, que li va permetre arribar al descans amb 49-32 al marcador.

En el tercer acte, el Madrid, lluny d'especular amb el marcador, es va llançar obertament a trencar el partit amb Rudy i Felipe Reyes com mascarons de proa, recuperant el màxim avantatge de 21 punts, 62-41 (min.24), i superant-lo en el minut 29, 75-53, mentre que els blaugranes es van lliurar a l'encert de Doellman, l'únic jugador endollat a les seves files.

Un triple des del centre de camp d'Alex Abrines va deixar el marcador en 75-56 al terme del tercer quart, i la victòria pràcticament en el marcador del Madrid.

Reial Madrid i Barcelona van baixar de revolucions en els últims deu minuts, sabedors tots dos que tot el peix ja s'havia venut. Llull es va asseure amb una gran ovació, i el públic també va aplaudir Nikola Mirotic, espectador a les grades. Al final, el marcador va reflectir un clar 100-80.

El Madrid aconsegueix el 2-0 en la sèrie final pel títol i té tres oportunitats de rematar el títol. La primera serà dimecres al Palau Blaugrana.

Fitxa tècnica:

100 - Reial Madrid (31+18+26+25): Rivers (5), Rudy (17), Reyes (6), Ayón (12) i Llull (24) -equip inicial- Carroll (9), Rodríguez (4), Nocioni (7), Maciulis (5), Mejri (6) i Slaughter (5).

80 - Barcelona (10+22+24+24): Abrines (9), Satoransky (10), Thomas (1), Lampe i Tomic (11) -equip inicial-, Hezonja (5), Oleson (1), Marcelinho (7), Doellman (24), Jackson (3), Pleiss (4) i Nachbar (5).

Àrbitres: Juan C. García, Miguel A. Pérez i Vicente Bultó. Sense eliminats.

Incidències: Segon partit del 'playoff' final de la Lliga, al millor de cinc, disputat al Palau d'Esports de Madrid (Barclaycard center) davant 12.924 espectadors. Al descans es va homenatjar el Reial Madrid Infantil campió d'Espanya.