La marca mínima per al mundial de Pequín es continua resistint per a Adel Mechaal i Esther Guerrero que no van poden millorar les seves marques d'aquesta temporada ahir a la Copa d'Europa per equips de Chebobskary (Russia) on la banyolina va ser setena i el palamosí sisè. El millor regust de boca, però, va ser per a Guerrero que debutava internacionalment i va fer 2:02.99 en una prova amb corredores de molt nivell. Un exemple és que la guanyadora, la francesa Lamote, es va imposar amb un notable 2:00.18 i que fins a la quarta classificada totes van baixar dels 2:01.00. La mínima per anar al mundial de Pequín és 2:01.00 i, de moment, el millor temps amb que ha corregut mai Guerrero és el 2:02:04 de fa unes setmanes a Bèlgica.

Adel Mechaal va acabar una posició millor que Guerrero, sisè. Però en una cursa lenta que no li va permetre al palamosí tenir cap opció de fer la marca mínima. La prova més clara és que el guanyador va ser el local Valentin Smirnov amb un 3:52.03, que és disset segons superior a la marca mínima per anar a Pequín. A l'esprint final, Mechaal només va poder ser sisè tot i entrar en el mateix segon que Smirnov (3:52.69).

D'aquesta manera, Àngel Mullera en 3.000 metres obstacles continua sent l'única atleta gironí que té assegurat el bitllet per anar aquest estiu a Pequín. Mullera va aconseguir la marca fa uns dies en una prova de la Diamond League a Oslo (Noruega).

Ahir, a Cheboksary, Espanya va complir les presions sense brillar excessivament i amb algunes punxades com les del velocista Antonio David Rodríguez. . La segona posició de Jesús España en 5.000 metres, el cinquè de Naroa Aguirre en perxa i cinc sises llocs - Sabina Asenjo (disc), Borja Vivas (pes), Diego Cabello (400 tanques), Jean Marie Okotu (llargada) i Adel Mechaal (1.500) - van ser els millors resultats.