Seria injust centrar tot l'èxit de la celebració del cinquantè aniversari d'Ampans en la figura de Pep Guardiola, però és evident que va ser ell qui va centrar una gran part de l'atenció d'ahir al migdia a Manresa. L'entrenador del Bayern de Munic va fer una intervenció de poc més de quinze minuts damunt de l'escenari del teatre Kursaal de Manresa en què va admetre que el reconeixement personal dels altres envers ell és el que l'empeny endavant, comparant-ho amb la feina que fa l'associació bagenca des de fa quatre dècades. Guardiola, que va parlar sobre lideratge al públic que omplia la sala gran del recinte, també va parlar posteriorment, en roda de premsa, de les eleccions al Barça, en què no va dubtar a destacar la figura de Joan Laporta, i fins i tot dels comicis catalans del proper setembre.

Tot perquè m'estimin

En les seves paraules damunt de l'escenari del Kursaal, Guardiola va fer ressaltar una idea per damunt de les altres i ho va fer amb una frase lapidària: «si voleu saber allò que desitjo més a la meva vida o a la meva feina és que m'estimin. No busco cap altra cosa més. La gent pensa que cerco títols o guanyar partits, però el que realment busco de veritat és que m'estimin».

Guardiola va fer referència a les paraules d'una pedagoga nord-americana «que va dir que els nens no poden aprendre si no els agraden els seus professors. Això és el fonamental que busco en la meva professió, però no és fàcil perquè hem de prendre decisions. Cada dia he de deixar deu futbolistes sense jugar i sabeu per què s'enfaden? Doncs perquè senten que no els estimo tant com a un altre. Però ells no saben que és per una raó tàctica, per l'equilibri del vestidor o per les meves bogeries».

Les eleccions

Ja lluny de l'escenari, en la improvisada atenció als mitjans, Guardiola no va poder fer discursos. Va haver d'atacar temes d'actualitat i no va refusar parlar de les eleccions al Barça. Va afirmar que «tots els candidats que es presenten al Barça són molt bons», però no es va estar d'apuntar que «no puc negar l'afecte que tinc pel Jan (Laporta). Ell va confiar en mi i em va fer entrenador del primer equip del Barça i se la va jugar en un moment complicat, això no ho puc oblidar». De tota manera, va recordar, amb excés de modèstia, que «el meu només és un vot i no el podré exercir perquè seré a Xina» amb el Bayern de Munic. El conjunt bavarès estarà de gira de pretemporada. La seva opinió, però, segur que té pes.

També es va referir a uns altres comicis, els catalans, i va afirmar que «han sortit dos milions de persones al carrer per aconseguir que ens deixin votar. El 27 de setembre tornarà a sortir Catalunya sencera».