El Reial Madrid va posar ahir al vespre la cirereta a una temporada perfecta amb la conquesta de la Lliga ACB al Palau Blaugrana, on van lligar de mans (85-90), de nou, un Barça massa irregular.

L'equip entrenat per Pablo Laso i Zan Tabak, exjugador del Casademont i extècnic del Sant Josep, respectivament, ha firmat un pòquer històric (Supercopa, Copa, Eurolliga i Lliga) després de solucionar per la via ràpida la sèrie final de l'ACB (3-0). Amb més dificultats que en els dos duels previs disputats a Madrid, ahir van tombar el Barcelona, en un tercer partit en què els locals es van quedar sense premi, malgrat remuntar en el tercer quart un desavantatge de catorze punts.

Liderats per Carroll -autor de 19 punts- i Sergio Rodríguez, els blancs van confirmar la seva superioritat en un últim període en què el Barcelona no va saber aguantar la pressió de veure's per davant al marcador. I això que els locals no van ensopegar per tercera vegada en la mateixa pedra i, a diferència dels dos primers duels a Madrid, van començar intensos, sense badades en defensa, conscients que qualsevol concessió al campió de l'Eurolliga podria ser letal en un partit a cara o creu.

No obstant això, els blancs no tremolaven i, si bé ni Rudy ni Llull es mostraven excessivament encertats, van demostrar ser un equip coral, competitiu, de la mà d'escuders com Ayón, Slaughter i Rivers. Però de poc serveix la testosterona quan el joc en equip és gairebé inexistent. Un dèficit latent en el segon període. Amb els exteriors sense aparèixer -vuit punts dels 34 del Barcelona en els primers vint minuts-, els de Pablo Laso van fer relluir la seva exuberància ofensiva.

Dos triples consecutius de Carroll i Sergio Rodríguez donaven un avantatge de vuit punts al seu equip (22-30, min.15). El Barcelona havia desaparegut i el Madrid va arribar a una màxima renda de catorze punts (26-40) gràcies, en part, al notable encert des de la línia de 6,75 metres (7 de 10 en els primers vint minuts). Un triple de Maciulis segellava el 34-48 amb el qual s'ha arribat al descans.

Després de la represa, el Barcelona va reaccionar amb més cor que joc. Va serrar les dents en defensa i això va tenir la seva recompensa en atac. Dos triples d'Abrines i Doellman acostaven els blaugranes (51-57). Però una tècnica a Tomic per protestar, donava al Madrid un altre avantatge d'onze punts (min.25) gràcies a un triple de Sergio Llull.

Quan semblava que els de Laso ho tenien tot a favor seu per alçar el títol, un vendaval ofensiu dels blaugranes va encendre el Palau. Tomic, Satoransky i un letal Álex Abrines -amb dos triples consecutius- segellaven un parcial de 16 a 0 i posaven el Barcelona per davant del marcador per segona vegada en el partit (67-62). La sagnia blanca la va frenar Sergio Rodríguez amb un triple sobre la botzina (67-65). El canari i Carroll van liderar els seus al començament de l'últim quart amb dos triples consecutius amb els quals el seu equip tornava a manar (67-71) i obria el camí de la sentència (85-90).