El Barcelona va anunciar ahir el traspàs del davanter gironí Gerard Deulofeu a l'Everton anglès, després que en l'última temporada hagi jugat com a cedit al Sevilla. Aquesta operació podria suposar uns 6 milions d'euros per al club blaugrana i inclou una clàusula de recompra per una quantitat no especificada. Segons va informar el club català el traspàs el va tancar la Comissió Gestora de l'entitat blaugrana, que en aquestes setmanes viu un procés electoral, després de rebre l'informe positiu de la Comissió Tècnica del FC Barcelona.

Deulofeu (Riudarenes, Girona, 1994) era una de les grans promeses del planter blaugrana, però no ha pogut triomfar al primer equip, com era el seu somni des de petit. Va ser convocat per primera vegada per Pep Guardiola en la temporada 2010-11 i va debutar a l'octubre de 2011 amb 17 anys a Primera Divisió, en un partit contra el Mallorca.

Després d'alternar partits amb el primer equip -va arribar a estrenar-se a la Lliga de Campions al desembre del 2012-, però sobretot amb el filial, Deulofeu va jugar com a cedit a l'Everton de la Premier League durant la temporada 2013-14. De la mà del tècnic català Roberto Martínez, Deulofeu va brillar durant aquesta aventura anglesa i al final del curs va tornar al FC Barcelona, on va participar en la pretemporada, l'estiu passat, a les ordres de Luis Enrique.

El tècnic asturià va decidir, per sorpresa, no comptar amb ell i va ser cedit al Sevilla. A l'equip d'Unai Emery va tenir protagonisme inicialment, però el va anar perdent amb el pas de les jornades. En la recta final de la temporada pràcticament no ha comptat per al preparador, fins al punt que ni anava convocat. La final de la Lliga Europa contra el Dnipro el jugador gironí la va haver de veure des de la grada. Emery li va dirigir alguns tocs d'atenció a través de les xarxes socials.

Ara Deulofeu torna a la disciplina dels «toffees», però en qualitat de traspassat. El Barcelona es reserva una opció de recompra, així com un percentatge en un posterior traspàs que es pogués procedir. Deulofeu ha passat de ser la gran perla del Barça a generar un negoci de només sis milions d'euros i haver de sortir per la porta de servei. Al davanter de Riudarenes sempre se li ha elogiat la seva innegable qualitat tècnica i velocitat, però en canvi sovint els tècnics li han retret la seva poca maduresa. Luis Enrique li va cridar l'atenció cedint-lo l'estiu passat al Sevilla quan tothom donava per fet que faria el salt al primer equip del Barça, i al Sánchez Pizjuán també ha sorprès la poca presència que ha acabat tenint.

Fa un parell de setmanes, en plenes vacances, Gerard Deulofeu, molt actiu a les xarxes socials, va escriure al seu compte de Twitter el següent missatge: «Converteix els murs que apareixen a la teva vida amb graons cap als teus objectius». Ja aleshores s'especulava que podria acabar traspassat a l'Everton. Deulofeu necessita reivindicar-se i espera fer-ho provant fortuna novament a Anglaterra.