L'expresident Joan Laporta, aspirant a la presidència del FC Barcelona en els comicis del 18 de juliol, va anunciar ahir que Johan Cruyff s'implicarà amb ell en la campanya electoral "perquè està motivat, amb idees i amb ganes de fer coses". Ahir al migdia, l'aspirant a la presidència va participar en un acte de la penya barcelonista Johan, a Santa Coloma de Gramenet, on el laportisme ha tingut molt predicament sempre.

Laporta va indicar que "és un privilegi" que Johan Cruyff el pugui acompanyar en aquesta aventura electoral, i va recordar-se també del suport que fa uns dies va rebre de Josep Guardiola, que molt probablement no podrà votar el 18 de juliol perquè ja es trobarà a Munic fent la pretemporada amb el Bayern.

"Estic molt agraït amb les manifestacions que va fer en Pep i amb el suport que vaig rebre d'ell. Ell ja es va manifestar i va tenir unes paraules meravelloses", va afegir el precandidat.

L'equip de Joan Laporta, respecte als exjugadors barcelonistes que l'acompanyaran, comença a prendre volum, ja que ahir l'aspirant a la presidència va revelar que Enric Masip (handbol) serà un dels convidats a presentar el pla que té per a les seleccions.

També Laporta compta amb el suport de l'argentí Gaby Cairo (hoquei patins), Javi Rodríguez (futbol sala), Roger Grimau, Audie Norris i Roger Esteller (bàsquet), així com amb qui serà el seu director esportiu, Eric Abidal, i de l'excapità blaugrana José Ramón Alexanko, que tornaria a governar la Masia en cas que la opció de Laporta fos l'escollida majoritàriament pels socis el dia 18 de juliol.

Benedito i la marca Barça

També es va pronunciar ahir Agustí Benedito, un altre dels precandidats. "El Barça és la marca més sexy del món de futbol, però ningú vindrà a picar a la teva porta amb un xec de 80 milions d'euros. És clar que no han fet bé el seu treball", subratllava en una entrevista concedida a l'Agència EFE, on va insistir en denunciar la que, en la seva opinió, ha estat una gestió "deficient i passiva" de la marca Barça per part de la junta sortint, liderada per Josep Maria Bartomeu. "Aquest és un dels principals problemes que ha fet que el club no sigui prou sòlid econòmicament" per emprendre projectes d'envergadura com la remodelació del Camp Nou i el seu entorn, considera Benedito.

El segon candidat més votat a les eleccions del 2010 posa com a exemple el contracte de patrocini del Manchester United que, segons ell, cobra 81 milions d'euros (70 per la samarreta de joc i 11 més per l'entrenament) a l'any. "La samarreta del Barça és la més preuada del món. Pensar que només Qatar té interès a patrocinar-la o que són els únics que poden pagar 60 milions és no conèixer el mercat", diu.

Benedito està convençut que Josep Maria Bartomeu i el seu equip no han sabut explotar "l'enorme potencial" que té la marca del "millor club del món". "Cal fer un pla de màrqueting global i sòlid i, en el seu lloc, ells han seguit l'estratègia de la xinxeta, tenir un mapamundi penjat a la paret i anar posant-li xinxetes: un desodorant per 400.000 al Brasil, una cervesa a Mèxic per 700.000, uns rellotges a Malàisia per 200.000, i al final dius que estàs a tot el món", apunta. Creu que Bartomeu i Sandro Rosell, el seu antecessor en el càrrec, han pecat "de supèrbia" a l'hora de dirigir el club, com ho demostra la sanció de la FIFA per la contractació de futbolistes menors d'edat, i la imputació de tots dos per frau fiscal en el traspàs de Neymar. Sobre el triplet, del qual fa bandera Bartomeu, Benedito en va dir que "és mèrit de Messi, els jugadors i Luis Enrique".