Arda Turan es convertirà, si res es torça, en el segon fitxatge del Barcelona de cares a la temporada 2015/2016. El conjunt blaugrana, tal i com avançaven ahir al vespre els webs de Marca i Sport, ha arribat a un acord amb l'Atlètic de Madrid perquè el futbolista s'incorpori aquest mateix estiu a la disciplina barcelonista, tot i que no podrà jugar fins el gener per la sanció de la FIFA que impedeix als blaugranes inscriure fitxatges aquest estiu.

Tot i que la clàusula del turc ascendeix fins als 41 milions d'euros, sembla que Arda Turan aterrarà al Camp Nou a canvi de 35 milions i signarà per cinc temporades. El fitxatge s'hauria concretat en una reunió entre Josep Maria Bartomeu i el conseller delegat de l'Atlètic de Madrid, Gil Marín.

Saber quan s'incorporarà el futbolista és el principal dubte que gira al voltant d'aquesta operació. La pretemporada del Barça comença el proper 13 de juliol i les eleccions se celebren uns dies més tard, el 18. Si Luis Enrique vol disposar d'Arda Turan des del primer dia, seria la Junta Gestora l'encarregada de fer oficial el fitxatge, mentre que l'encarregat de fer-ho seria el president entrant si el tècnic asturià decideix esperar uns dies.

El turc ja va anunciar les seves intencions d'abandonar el Calderón aquest estiu i finalment s'ha decidit per l'oferta blaugrana, tot i que gaudia de més propostes al damunt de la taula com ho eren les del Chelsea i també el Manchester United.

Pogba, més a prop

Albert Soler i Ariedo Braida, en representació del FC Barcelona, es van reunir ahir a Milà amb representants del Juventus italià per oficialitzar l'interès del club blaugrana per contractar, a partir de la temporada que ve, el migcampista francès Paul Pogba.

«S'ha oficialitzat l'interès. És un jugador que ens interessa, però no seria una operació amb caràcter immediat. Hem formulat una declaració d'intencions», van explicar fonts properes a la negociació.

L'equip torinès té previst escoltar propostes per l'internacional francès, que té oferiments dels principals clubs europeus, però a partir de l'estiu que ve.

La idea del Barcelona era posar a disposició del nou president electe de l'entitat -les eleccions se celebren el pròxim 18 de juliol- la possibilitat de continuar amb les negociacions, però en cap cas tancar l'operació abans dels comicis. A més, el club català, sancionat per la FIFA arran del cas La Masia, no pot incorporar jugadors a la seva plantilla fins a l'1 de gener del 2016.

La contractació de Paul Pogba és una petició expressa de l'entrenador blaugrana, Luis Enrique Martínez. Per part del club torinès han intervingut a la reunió Beppe Marotta, director general esportiu, i Fabio Paratici, director esportiu del Juventus.

Segons la premsa italiana, el Barça a més de comunicar el seu interès a contractar Pogba a partir del 30 de juny del 2016, també hauria realitzat una oferta per l'internacional francès xifrada en 80 milions d'euros. «Sí, hem rebut l'oferta per 80 milions, però puc afirmar que a Pogba no el venem», va assegurar Marotta en unes declaracions publicades pel diari esportiu italià La Gazzetta dello Sport.