Joan Laporta, aspirant a la presidència del FC Barcelona, ha assegurat que els últims mesos es va estar «carregant de raons» per no concórrer a les eleccions, però el suport dels aficionats culers que li deien «torna i arregla-ho» el va animar a fer el pas endavant.

«Em vaig estar carregant de raons per no fer-ho, esperant que sortís algú honest i que presentés un bon projecte, amb caràcter per ser president del Barcelona i que fos valent i prudent quan calgués, amb sentit de la responsabilitat, però no l'he trobat. En veure que aquesta persona no sortia, vaig pensar que havia de tornar a ???fer-ho», va dir Laporta en una ?entrevista concedida a l'agència EFE.

De si el triplet del Barcelona sota el mandat de Josep Maria Bartomeu li ha restat profunditat de cara a les eleccions del 18 de juliol, Laporta pensa que ell ja va dir als seus que el Barcelona «ho guanyaria tot» aquesta temporada passada. «Després de la Pilota d'Or a Cristiano i que aquest desafiés Leo, va fer que Messi es posés les piles i es posés l'equip a l'esquena. A més, va tenir un cabreig amb l'entrenador i es va posar en aquell mode guanyador que porta a dins», va considerar.

A causa d'aquest punt visionari, Laporta considera que el pla esportiu no l'ha empès ni frenat en la seva decisió, tot al contrari a les mostres de suport que diu que ha rebut quan socis i seguidors del Barcelona li han dit durant aquests últims anys: «Gràcies i torna. Torna i arregla-ho», va rememorar. «Una de les coses que m'han condicionat a fer el pas era valorar això; que han passat anys i hi ha molta gent que m'ha seguit donant suport», va afegir.

«Malgrat haver guanyat el triplet, hi ha alguna cosa que aquests últims gestors no han sabut com arribar al cor dels culers, potser perquè han mentit. I la mentida ha tingut la conseqüència que el Barcelona està processat per corrupció i delicte fiscal», va indicar. Del seu màxim adversari en la lluita per la presidència (Josep Maria Bartomeu), segons les enquestes dels últims mesos, Laporta pensa que no té capacitat de gestionar, i va recordar que els seus primers anys del mandat que va iniciar el 2003 «vaig haver de destituir-lo» com a responsable del bàsquet.

«Després d'adoptar-se una decisió a la junta, va sortir amb mi a la sala de premsa i em va contradir davant els mitjans. No va respectar la decisió de la majoria. Li vaig retirar les funcions», va recordar Laporta.