El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes), bicampió mundial i actual líder del Mundial, va aconseguir el primer lloc en la classificació del Gran Premi de Gran Bretanya, la 'pole position' número 46 de la seva carrera i l'octava d'aquesta temporada.

Hamilton va fer un millor registre d'1:32.248, obtingut en els primers cinc minuts de la tercera ronda de classificació (Q3), ja que en l'últim intent cap dels pilots va aconseguir superar aquest registre. El seu company, l'alemany Nico Rosberg (Mercedes), l'acompanyarà en la primera línia de la formació de sortida, en fer el segon millor temps.

Els Williams del brasiler Felipe Massa i el finlandès Valtteri *Bottas ocuparan la segona fila de la sortida del diumenge a Silverstone, per davant dels dos Ferrari del finlandès Kimi Raikkonen i l'alemany Sebastian Vettel, que sortiran junts en la quarta fila, en acabar cinquè i sisè.

Completen els deu primers llocs de la formació de sortida del Gran Premi de Gran Bretanya el rus Daniil Kvyat (Red Bull), l'espanyol Carlos Sainz (Toro Rosso), l'alemany Nico Hülkenberg (Force Índia) i l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull).