Cinc dels set precandidats que aspiren el 18 de juliol a la presidència del FC Barcelona lluitaran a partir de dijous en la campanya electoral, a l'espera que el FC Barcelona validi les firmes que ahir van entregar i que quedaran en espera de ser verificades a partir de demà. Així, Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Bendito, Toni Freixa i Joan Batiste han presentat prou firmes per superar el tall necessari per convertir-se en candidats (2.534), encara que els suports hauran de ser validats. En canvi Jordi Majó no ha arribat a les mínimes, com Jordi Farré, encara que en el cas d'aquest últim no va anar al Camp Nou per lliurar els suports recollits.

El col·lectiu que representa Joan Batiste (Seguiment FCB), va anunciar que no optaran a la presidència, ja que el seu objectiu era pressionar els presidenciables perquè creïn una graderia d'animació, així com una agència de viatges pròpia al club català. Malgrat aquest distanciament, el col·lectiu no va rebutjar intervenir en algun debat electoral. A partir d'ara, s'obre un període de tres dies, a partir de demà, en què perits cal·lígrafs i personal del Barcelona, sota la supervisió de membres de les precandidatures, examinaran una a una les firmes, amb el compromís que dimecres a la tarda es doni a conèixer els candidats que intervindran en la campanya electoral de vuit dies, prèvia a les eleccions del 18 de juliol.

Com s'esperava, l'expresident Josep Maria Bartomeu ha arribat al nombre més alt de suports (9.093), fet que subratlla la seva condició de favorit en aquestes eleccions. Malgrat tot, ha quedat una mica lluny dels 13.618 suports que va rebre Sandro Rosell fa cinc anys.

S'esperava que passés el tall el també expresident Joan Laporta, que ahir a la tarda va presentar el seu equip directiu, i va donar a conèixer que 4.807 socis li havien donat suport. Aquesta quantitat reunida per Laporta va generar cert debat sobre la pèrdua de suport respecte a altres comicis, encara que ell ho va voler justificar amb la dificultat que han tingut tots els aspirants per recollir firmes, perquè en aquesta ocasió no hi ha hagut l'oportunitat de buscar-ne en un partit de futbol.

Laporta va presentar 4.807 paperetes, mentre que el 2006 va reunir 6.815 firmes, encara que no hi va haver eleccions, ja que va ser proclamat president. En els seus primers comicis com a aspirant a la presidència, el 2003, va aconseguir que li validessin 5.145 firmes.

El tercer soci amb més firmes aportades va ser l'empresari Agustí Benedito, que va lliurar 3.834 paperetes, gairebé mil més que fa cinc anys, quan va intentar el primer assalt a la presidència, en unes eleccions en què va treure 8.044 vots. El que va ser directiu fins fa unes quantes setmanes, Toni Freixa, va aconseguir reunir 3.289 firmes, cosa que li dóna un gran marge per ser candidat, malgrat que li invalidin signatures en el procés de verificació.

La sorpresa en aquest recollida de firmes va ser per al col·lectiu Seguiment FCB, que va reunir 2.756 firmes, encara que amb un marge molt petit respecte al tall (2.534), cosa que podria portar a no superar-lo en el període de validació, si en té moltes que estan duplicades (que un soci hagi donat el seu suport a més de dos aspirants) o per errors comuns en la firma, número de soci o caducitat del DNI. Jordi Farré va ser l'únic precandidat que no va anar a l'Auditori, encara que va comunicar a través d'un missatge que havia reunit 2.033, que lliurarà a un notari. Un altre dels perdedors de la nit va ser Jordi Majó, que en aquesta ocasió s'ha quedat lluny del tall: 1.021 firmes.