El Barcelona va anunciar per al fitxatge del turc Arda Turan «per 34 milions d'euros fixos més set de variables» i per cinc temporades, segons va informar la comissió gestora que va aprovar l'operació per «unanimitat». El contracte de traspàs incorpora una opció per paralitzar el fitxatge a canvi de 3,4 milions d'euros. «Aquesta opció de venda podrà ser exercida pel Barcelona fins a les 24 hores del dia 20 de juliol, per tal que la pròxima Junta Directiva del club pogués, si escau, executar-la», segons s'explicava ahir en el comunicat de la gestora que volia deixar clar que així es volia «protegir els interessos del FC Barcelona i respectar la decisió del president que resulti elegit per tots els socis el proper dia 18 de juliol».

En aquest sentit, la Comissió Gestora va justificar ara la seva decisió d'abordar ara el fitxatge d'Arda Turan en haver «acreditat la necessitat de tancar l'operació en les pròximes hores per no perdre la possibilitat d'incorporar el jugador», que es vincularà al Barcelona «per les pròximes cinc temporades». També va repassar que la Comissió Gestora «va tenir coneixement la setmana passada de la petició de l'entrenador Luis Enrique i de l'informe favorable de la Comissió Tècnica perquè Arda es pogués incorporar a la plantilla del Barcelona», de manera que, analitzat el cas i els informes , «valora positivament l'operació».

Arda Turan, que no pot ser inscrit pel Barcelona fins al pròxim mes de gener per la sanció de la FIFA, va expressar fa deu dies el seu desig de marxar aquest estiu de l'Atlètic de Madrid després de quatre anys d'altíssim nivell en el conjunt madrileny, amb el que ha jugat 178 partits, ha marcat 22 gols i ha celebrat cinc títols: una Lliga (2013-14), una Copa del Rei (2012-13), una Supercopa d'Espanya (2015), una Lliga Europa (2012) i una Supercopa continental (2012).