Spar Citylift Girona i Perfumerías Avenida varen deixar ahir enrere la polèmica sobre la inscripció a l'Euroliga i varen animar el mercat amb dos fitxatges il·lusionants. Així, mentre l'equip de Salamanca trencava la banca recuperant per a Lliga Femenina-1 la internacional espanyola Astou Ndour, l'Uni obtenia els serveis de la jove talent grega Artemis Spanou que aterrarà a Fontajau provinent de l'Istanbul turc, on la temporada passada va fer el seu debut professional després de tancar una brillant etapa universitària als Estats Units jugant a Robert Morris (Pennsilvània). Amb 22 anys i fregant l'1,90 d'alçada, Spanou és, a ulls del director esportiu de l'Uni Pere Puig, «Una 3-4 que, aquest estiu amb Grècia ha jugat molts minuts de 5 a l'Eurobàsquet, però que pot jugar de cara a cistella en atac, sent bona passadora i amb capacitat per tirar de fora, fins i tot des de 6,75. És una jugadora jove que té molt bona projecció». Amb l'arribada de Spanou, l'Uni ja disposa de quatre peces confirmades a la plantilla que entrenarà Miguel Ángel Ortega: Noemí Jordana, Vita Kuktiene, Lina Pikciute i la mateixa Artemis Spanou.

La jove aler pivot grega arribarà a Girona després de fer un molt bon Eurobàsquet amb la selecció absoluta grega, jugant més de trenta minuts per partit tant de quatre com de cinc (14 punts i 8 rebots de mitjana), confirmant així les bones perspectives que Spanou havia ensenyat en categories inferiors. Per exemple, en l'Europeu sub-20 del 2013, Artemis Spanou va ser escollida en el cinc ideal d'una competició en què, curiosament, Astou Ndour va ser l'MVP del Campionat jugant amb una selecció espanyola que entrenava Anna Caula.

Spanou es va formar al bàsquet universitari dels Estats Units i després ser una estrella a Robert Morris, 19,4 punts i 14,5 rebots en el seu últim any a Pennsilvània, la pivot grega va fer el salt al professional a Turquia, però jugant amb la Universitat d'Istanbul no ha tingut el protagonisme que esperava. Ara, després de brillar a l'Eurobàsquet, Artemis Spanou arribarà a un club i una ciutat dels quals la seva companya de selecció, Olga Chatzinikolau, li ha donat grans referències.