Tony Martin s´ha vestit amb el "maillot" groc després de guanyar la quarta etapa del Tour de França. Els temuts trams de llambordes no han estat tan decisius com s´esperava i tots els favorites han sortit il·lesos de la jornada.

Si ahir el Tour de França emulava el final de la clàssica Fletxa Valona, avui ha sigut el torn de la París-Roubaix. Els típics trams empedrats de l´infern del nord han aparegut entre Seraing i Cambrai. 223´5 kilòmetres adornats amb un final trepidant, 13´6 kilòmetres de llambordes. Terreny perillós, ideal per posar a prova a tots els aspirants a completar una bona general.

Lieuwe Westra (Astana), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Perrig Quémeneur (Europcar) i Frédéric Brun (Bretagne) han intentat l´aventura i han plantat cara al gran grup durant la primera part de la jornada. La velocitat del gran grup s´ha intensificat amb l´arribada dels 6 trams de llambordes. L´escapada del dia ha quedat neutralitzada i l´equip Astana ha passat a l´ofensiva. Les vibracions de la bicicleta, les fileres individuals de ciclistes i la pols aixecada pels vehicles de la carrera han format l´estampa típica de les clàssiques de Flandes i han transportat el Tour de França al mes d´abril.

Els generals de la carrera, Froome, Contador, Quintana i "Purito", s´han defensat de manera notable en un terreny advers. Amb l´ajuda dels seus companys d´equip s´han mantingut al grup principal. Vincenzo Nibali ha estat el ciclista més incisiu sobre les pedres i ha ensenyat les dents amb diversos atacs. Cap d´ells ha arribat a bon port i els favorits a la general del Tour de França han sortit intactes de l´infern.

A falta de 3 kilòmetres, la locomotora Tony Martin ha decidit aixecar el vol. Amb la seva potencia habitual, l´alemany ha obert forat per plantar-se a la meta en solitari. La victòria d´etapa ha anat acompanyada del liderat de la carrera. Amb el nou "maillot" groc es confirma la competitivitat ferotge del Tour 2015. En quatre etapes disputades hi ha hagut quatre líders diferents.

Etapa 4

1. MARTIN, Tony ETIXX-QUICK STEP 05h 28' 58''

2. DEGENKOLB, John TEAM GIANT-ALPECIN + 00' 03''

3. SAGAN, Peter TINKOFF-SAXO + 00' 03''

4. VAN AVERMAET, Greg BMC RACING TEAM + 00' 03''

5. BOASSON HAGEN, Edvald MTN-QHUBEKA + 00' 03''

General

1. MARTIN, Tony ETIXX-QUICK STEP 12h 40' 26''

2. FROOME, Christopher TEAM SKY + 00' 12''

3. VAN GARDEREN, Tejay BMC RACING TEAM + 00' 25''

4. GALLOPIN, Tony LOTTO-SOUDAL + 00' 38''

5. SAGAN, Peter TINKOFF-SAXO + 00' 39''