Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa són els candidats que concorreran finalment als comicis electorals a la presidència del FC Barcelona del pròxim 18 de juliol, mentre que ha quedat fora per només 16 firmes la precandidatura de Seguiment FCB.

Així ho va anunciar ahir el president de la junta electoral, Rafael Herrera, durant l'acte de proclamació de candidatures. Per firmes, Bartomeu és el que n'ha presentat més, amb 8.554 firmes vàlides, Laporta n'ha obtingut 4.272 de bones, Benedito 3.337 i Freixa 3.068. El grup de Seguiment FCB, que encapçala Joan Batiste i Cuberta, va presentar 2.518 firmes i el tall estava establert en 2.534 firmes.

El president de la junta electoral, Rafael Herrera, va informar que durant la validació dels avals, que es va allargar des de dissabte passat, es van produir «petits incidents» que van ser resolts amb «total normalitat» entre els interventors de les diferents precandidatures i els membres de la junta electoral. «La junta electoral lamenta que una de les precandidatures (SeguimentFCB) s'hagi quedat a 16 firmes de passar el tall. Per això avaluem fins i tot en tres ocasions les butlletes i a totes elles s'ha confirmat la situació», va assegurar el president de la junta electoral. En total, set precandidats van presentar 24.795 firmes, de les qual se'n van validar 22.691. El grup Som Gent Normal, de Jordi Farré, una vegada no assolides les firmes, va decidir no presentar-les al club.

Per nombre de suports, l'expresident Josep Maria Bartomeu és el que ha aconseguit més firmes -en va lliurar 9.124 i en van ser validades 8.554-, per davant de Laporta (4.802/4.272),Benedito (3.815/3.367) i Freixa (3.289/3.068).

A més de Batiste (SeguimentFCB), que va presentar 2.734 firmes i li'n van ser validades 2.518, també ha quedat fora de la lluita electoral Jordi Majó (1.020/901). Ferran Estrada va posar la nota de color en presentar 11 firmes. Amb la proclamació de candidatures es compleix un nou pas electoral. La campanya electoral començarà avui, 9 de juliol. Les eleccions són el 18 d'aquest mateix mes.

Els candidats ara comencen també a mostrar noms i les persones que els acompanyaran si surten triats com a president.

Arda aterra a Barcelona

El migcampista turc, nou jugador del Barça, aterra avui a Barcelona per ser presentat demà al matí com a futbolista del club blaugrana. Aquesta tarda (a les 18.00 hores), es farà la foto protocol·lària amb l'escut a les oficines del club. Demà divendres a primera hora, el jugador signarà el seu nou contracte que el lliga al conjunt entrenat per Luis Enrique durant les pròximes cinc temporades. A les 10 del matí donarà la seva primera roda de premsa com a jugador del Barça. Mitja hora després saltarà a la gespa del Camp Nou vestit de jugador per fer la presentació davant la seva afició, que tindrà obertes les portes del Camp Nou.