La tennista hispano-veneçolana Garbiñe Muguruza, vintena en el rànquing de la WTA, s'ha classificat avui a Wimbledon per la seva primera final d'un Grand Slam al derrotar la polonesa Agnieszka Radwanska, cap de sèrie número 13, per 6-2, 3-6 i 6-3, en una hora i 55 minuts.

A la pista central de l'All England Tennis Club, Muguruza, nascuda a Guatire (Veneçuela), s'ha convertit aquest dijous en la primera espanyola a arribar a la final del "major" britànic en 19 anys, des que ho fes Arantxa Sánchez-Vicario en 1996.

Als seus 21 anys, la més jove de les quatre semifinalistes a La Catedral es mesurarà en el duel decisiu del torneig amb la vencedora del partit entre la nord-americana Serena Williams, pentacampiona de Wimbledon, i la russa Maria Xarapova, guanyadora a Londres el 2004.

La hispano-veneçolana, la nova "Spanish sensation" ("sensació espanyola"), com la defineixen a Wimbledon, no ha acusat la por escènica a la central de la Catedral i ha sortit imparable davant d'una "Aga" que ha perdut el seu servei en el primer joc del partit.