L'estiu del 2008, Anna Carbó arribava a Girona per rellançar la seva carrera en el bàsquet d'elit després d'haver debutat molt jove a Lliga Femenina-1 (Estudiantes i Burgos). A Fontajau, Carbó s'integrava en un equip de LF-2 que, amb Anna Caula a la banqueta i una gairebé adolescent Marta Xargay, aconseguiria l'ascens a Badajoz per encetar una etapa a l'elit en la qual Anna Carbó és l'única peça que no ha faltat mai. Ara, set anys més tard, l'aler maresmenca torna a renovar per l'Spar Citylift Girona i encetarà la seva vuitena temporada consecutiva al club, amb l'afegit de viure una altra fita històrica: el debut a l'Eurolliga.

«Renovar l'Anna (Carbó) era una prioritat per a nosaltres per tot el que ens dóna dins de la pista i també fora on, ara que hem perdut la Jael (Freixanet), ella i la Noe (Jordana) seran ara les que donaran continuïtat al bloc català i ajudaran a cohesionar l'equip», explicava ahir el director esportiu de l'Spar Citylift Girona que, amb la renovació de Carbó, ja ha lligat sis jugadores professionals per a la temporada del debut a l'Eurolliga. Una base, Noemí ?Jordana; dos alers: Anna Carbó i Adrijana Knezevic; i tres interiors: Vita Kuktiene, Artemis Spanou i Lina Pikciute són, de moment, les jugadores amb què compta el nou entrenador, Miguel Àngel Ortega.

La intenció del club és fitxar encara tres jugadores més per arribar a les nou fitxes professionals i completar l'equip amb joves com Pilar Comella i Anna Jodar. Les tres professionals que falten serien una segona base, una referència exterior (nord-americana) i una pivot per completar el joc interior amb Kuktine, Pikciute i Spanou.

Per segon estiu consecutiu, Anna Carbó no ha estat aturada aquest juliol i està jugant una lliga regional australiana. El West Adelaide Bercats ja va comptar amb Carbó el passat estiu en una experiència que va deixar molt bon regust de boca, esportivament i personalment, a la maresmenca que ha volgut repetir enguany. La competició regional a Austràlia, acaba a finals de juliol, i per tant Carbó no tindrà problemes per ser a Girona per començar la pretemporada amb l'Uni. Anna Carbó va marxar cap a Austràlia poc després del final de Lliga aquí, però ja va deixar clar als responsables de l'Spar Cittylift Girona que el seu desig era tornar a Fontajau i viure en primera persona el debut a l'Euroliga. Com així ha acabat passant.