Mark Cavendish ha guanyat la setena etapa del Tour de França i ha trencat una sequera personal que ha durat dos anys. El velocista de l´equip Etixx-Quick Step ha firmat el seu 26e triomf a la carrera francesa amb un esprint precís que li ha valgut la victòria.

L´etapa entre Livarot-Fougeres no ha tingut "maillot groc". L´alemany Tony Martin es va fracturar la clavícula a l´etapa anterior i no ha pogut prendre la sortida. Chris Froome, el segon a la general, ha refusat vestir l´apreciada peça, que s´ha quedat avui sense portador.

Els 190´5 kilòmetres tenien poques dificultats orogràfiques i ha dominat el terreny pla. Kristjian Durasek (Lampre), Luis Angel Maté (Cofidis), Daniel Teklehaimanot (MTN) i Anthony Delaplace i Brice Feillu (Bretagne) han patit la mateixa sort que la resta d´escapades llargues de la 102a edició del Tour de França. El pilot principal ha fet valer la seva superioritat i l´esprint ha decidit el destí de l´etapa.

André Greipel, guanyador de dos parcials, ha estat el primer en llançar l´arribada. Tot semblava indicar que firmaria el triplet, però de la seva roda ha aparegut un motivat Mark Cavendish, que l´ha superat clarament i s´ha reivindicat amb un triomf incontestable. Dos anys després, Cavendish torna a somriure al Tour de França. El britànic Chris Froome (Sky) recupera el "maillot" groc de líder just abans d´un cap de setmana clau, amb l´arribada al Mur de Bretagne i amb la contrarellotge per equips.

Etapa 7

1. CAVENDISH Mark ETIXX-QUICK STEP 04h 27' 25''?

2. GREIPEL André LOTTO-SOUDAL + 00' 00''?

3. SAGAN Peter TINKOFF-SAXO + 00' 00''?

4. DEGENKOLB John TEAM GIANT-ALPECIN + 00' 00''?

5. KRISTOFF Alexander TEAM KATUSHA + 00' 00''

General

1. FROOME Christopher TEAM SKY 26h 40' 51''?

2. SAGAN Peter TINKOFF-SAXO + 00' 11''?

3. VAN GARDEREN Tejay BMC RACING TEAM + 00' 13''?

4. GALLOPIN Tony LOTTO-SOUDAL + 00' 26''?

5. VAN AVERMAET Greg BMC RACING TEAM + 00' 28''