Alexis Vuillermoz (Ag2r La Mondiale) ha sorprès als favorits i ha guanyat la vuitena etapa del Tour de França amb arribada a l´explosiu Mûr de Bretagne. El corredor de 27 anys s´ha beneficiat del control entre els aspirants a la general i ha llençat un atac decisiu a la rampa final que no ha obtingut resposta. Chris Froome (Sky) ha defensat el "maillot" i arribarà de groc a la contrarellotge per equips de diumenge.

L´escapada de la jornada l´han format Sylvain Chavanel (IAM), Bartosz Huzarski (Bora), Romain Sicard (Europcar) i Pierre-Luc Périchon (Bretagne). El pilot principal els ha mantingut sota control en tot moment. L´acció dels 181´5 kilòmetres que han unit Rennes i Mûr de Bretagne s´ha iniciat a falta de 69 kilòmetres, amb la disputa d´un esprint puntuable. Degut a l´acceleració s´ha format una escapada interessant formada per uns vint ciclistes. Entre ells, Michal Kwiatkowski, Lars Boom o Peter Sagan. L´equip Cannondale ha vist perillar l´etapa i ha treballat per enterrar el tall. Michal Golas (Etixx), Bartosz Huzarski, i Lars Ytting Bak (Lotto-Soudal) han estat els únics que han persistit en el seu intent.

Amb la proximitat de la gran atracció del dia, el Mûr de Bretagne, la tensió per arribar ben col·locat ha augmentat notablement. La velocitat del grup principal ha atrapat als tres escapats i els 2 kilòmetres al 6´9% han estat explosius. Chris Froome, el "maillot groc", ha agafat la responsabilitat i ha enfilat al grup per neutralitzar diversos atacs. L´interès de Froome ha valgut per situar-lo en primera posició. Amb tots els favorits mirant-se, Alexis Vuillermoz ha saltat amb totes les seves forces. El francès ha obert un forat definitiu que li ha donat la millor victòria de la seva carrera professional. Froome, Contador, Quintana i "Purito" han entrat de la mà. L´únic candidat que ha perdut uns segons al Mûr de Bretagne ha estat l´italià Vincenzo Nibali.

Etapa 8

1. Alexis Vuillermoz (Ag2r La Mondiale)

2. Dan Martin (Cannondale-Garmin) a 5"

3. Alejandro Valverde (Movistar) a 10"

4. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) a 10"

5. Tony Gallopin (Lotto-Soudal) a 10"

General

1. Chris Froome (Sky)

2. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) a 11"

3. Tejay Van Garderen (BMC) a 13"

4. Tony Gallopin (Lotto-Soudal) a 26"