El britànic Mark Cavendish va sumar ahir el seu vint-i-sisè triomf al Tour de França, el primer en els últims dos anys, per davant de l'alemany André Greipel i l'eslovè Peter Sagan. La classificació general no va patir gaires canvis, i el també britànic Chris Froome es vestirà avui de groc després que ahir no dugués el mallot de líder que va heretar del germànic Tony Martin, que es va haver de retirar dijous després d'una caiguda.

Peter Sagan serà segon gràcies a les bonificacions, que el van situar a 11 segons de Froome, i li van permetre superar el nord-americà Tejay van Garderen, que està a 13. L'espanyol Alberto Contador és setè, a 36 segons del líder; l'italià Vincenzo Nibali, guanyador de l'any passat, dotzè a 1 minut i 38 segons; i el colombià Nairo Quintana setzè, a 1.56.

L'etapa es va resoldre en el primer esprint net de l'actual edició i va acabar amb victòria de Cavendish, el ciclista en actiu que més triomfs suma a la ronda gal·la i que l'any passat se'n va haver d'anar de buit. Amb aquest triomf, el ciclista de l'Etixx se situa com el tercer corredor en solitari amb més victòries d'etapa al Tour, a dos del francès Bernard Hinault i a vuit del belga Eddy Merckx. Fins ara estava empatat amb el francès André Leducq.