Marc Márquez va tornar a la primera posició de l'engraellat de sortida en la qualificació del Gran Premi d'Alemanya, a Saschenring. El de Cervera, qui ha estat quatre grans premis fora del lloc d'honor a la sortida, és el principal candidat a la victòria, ja que ha estat el gran dominador en totes les sessions. Ara bé, falta veure si, aquest any, pot aconseguir guanyar, finalment, un Gran Premi i, avui en tindrà una molt bona oportunitat.

Sembla que finalment Márquez i la Honda han aconseguit acoblar-se al nivell de la passada temporada i, tot i que ja s'han disputat vuit grans premis i està a 74 punts del líder, Valentino Rossi, la bona connexió entre pilot i màquina pot fer tornar al de Cervera a la lluita pels primers llocs del Mundial de pilots.

També ha tornat a les posicions capdavanteres de la graella ha estat Dani Pedrosa, qui sembla totalment recuperat de l'operació a la qual es va sotmetre a principi de temporada per resoldre, d'una vegada per totes, la síndrome compartimental al seu avantbraç dret. El company de Márquez a l'equip Repsol Honda, va signar el segon millor temps a la qualificació, tornant a tenir bones sensacions sobre la moto.

Jorge Lorenzo, seguint en la regularitat amb què s'ha assentat aquesta temporada va completar, amb el seu tercer lloc, la primera línia de la graella de sortida, però a més de mig segon de la pole position marcada per Márquez.

El rosinc Maverick Viñales (Suzuki) va aconseguir la dotzena posició a la graella, després de no poder superar el temps que havia marcat a la Q1 i veure's relegat a l'última posició de la Q2, a gairebé un segon i mig del millor temps. Sortirà des de la quarta línia de l'engraellat, acompanyat de la Honda de Cal Crutchlow i la Ducati d'Andrea Dovizioso.

El líder del Mundial, Valentino Rossi, no va poder passar del sisè millor temps i haurà de sortir des de la segona línia de la graella, on l'acompanyaran les Ducati d'Andrea Iannone i d'un sorprenent Yonny Hernández, que va aconseguir el cinquè lloc després de classificar-se en la ronda de repesca.

Els germans Espargaró, juntament amb Bradley Smith, ocuparan la tercera línia a l'engraellat.

Isaac Viñales sortirà catorzè

Amb problemes al nou motor, el pilot de Llançà Isaac Viñales no va poder lluitar amb els millors en la qualificatòria de Moto3. Viñales, que havia aconseguit el cinquè lloc en la qualificatòria del Gran Premi d'Holanda, va haver-se de conformar amb el catorzè a Saschenring, a més d'un segon de la pole position, marcada pel britànic Danny Kent, que sortirà de la primera línia de la graella juntament amb Enea Bastianini i Karel Hanika.

En Moto2, Johann Zarco va aconseguir la pole position per davant del francès Xavier Simeon, mentre que l'actual campió de la categoria, el barceloní Tito Rabat, sortirà des del sisè lloc.