Marc Márquez va aconseguir ahir la segona victòria de la temporada, aquest cop al circuit alemany de Saschenring, on va superar el seu company d'equip Dani Pedrosa i els dos pilots de Yamaha, Valentino Rossi i Jorge Lorenzo. La victòria del pilot d'Honda ha de servir per començar a retallar distàncies respecte el líder del Mundial, Valentino Rossi i, amb la victòria d'ahir i el tercer lloc de l'italià resta nou punts a l'avantatge del de Yamaha.

Després d'una molt bona sortida de Lorenzo, en què va fer-se amb el comandament del grup des del primer revolt i va liderar la cursa les primeres voltes, Marc Márquez va voler agafar el timó de la prova i, amb ritme de rècord ,va arrabassar el lideratge de la cursa al pilot mallorquí i va començar a fer la seva carrera, en un traçat que se li dóna molt bé, doncs hi ha guanyat en les seves sis darreres participacions (tres en MotoGP, dues en Moto2 i una als 125 cc), sempre sortint des de la pole position.

Amb Márquez al capdavant de la cursa, Lorenzo s'esforçava per seguir el ritme, però ben aviat seria superat també per Valentino Rossi i per Dani Pedrosa, altre cop amb molt bones sensacions sobre la moto. Precisament Pedrosa ajudaria al seu company al superar Rossi i relegar-lo a la tercera posició augmentant el nombre de punts que recuperaria el de Cervera.

El domini de Márquez ja seria definitiu fins a final de cursa i, d'aquesta manera, aconseguiria endur-se el segon triomf de la temporada, després de l'aconseguit al Gran Premi de les Amèriques, al Circuit d'Austin, fa exactament tres mesos.

El pilot de Roses, Maverick Viñales, Suzuki, va estar lluitant bona part de la cursa amb el seu company d'equip, Aleix Espargaró en un frec a frec molt emocionant que al final s'enduria Espargaró per només 21 mil·èsimes.

Isaac Viñales en divuitè lloc

El pilot de Llançà Isaac Viñales no va tenir el seu millor dia i va confirmar les sensacions que va estar transmetent durant tot el cap de setman, que a Alemanya la seva Husqvarna no corria. El divuitè lloc del llançanenc a la cursa és la prova més evident que el canvi de motor realitzat no ha tingut l'efecte esperat per la marca i, en cap moment, va poder-se mostrar competitiu.

La cursa de Moto3 va ser guanyada, novament, per Dany Kent, que domina el Mundial amb mà de ferro i ja avantatja amb 66 punts l'italià Enea Bastianini, segon classificat en el Mundial, tercer en la cursa d'ahir.

Pel que fa a Moto2, males notícies per un Tito Rabat que espera amb moltes ganes les quatre setmanes de descans que hi ha fins arribar al Gran Premi d'Indianàpolis. El barceloní, que es va haver de sotmetre a una operació per fixar una clavícula trencada fa una setmana i que va caure en els entrenaments oficials, va ser escombrat de la pista en l'últim revolt de la cursa per Franco Bastianini, amb el resultat de fracturar-se novament la mateixa clavícula i fer un zero que l'allunya del líder del Mundial, Johann Zarco, segon ahir rere Xavier Simeon i que ara avantatja al barceloní amb 65 punts.