Treure el cap als primers equips del Barça i del Madrid, encara que només sigui per fer uns entrenaments de pretemporada, és el somni de molts joves futbolistes i el que viuen aquests dies Gerard Gumbau (Campllong,1994) i Rubén Yáñez (Blanes, 1993). El primer va passar ahir la revisió mèdica al costat d'estrelles com Iniesta, Luis Suárez o Arda Turan i va començar a entrenar-se amb el primer grup de jugadors amb els quals Luis Enrique obre la pretemporada del Barça a l'espera que vagin arribant la resta d'efectius. Dimecres ho faran els internacionals espanyols (Iniesta ha avançat la seva incorporació un parell de dies) i més endavant els jugadors que van participar a la Copa Amèrica. De moment, però, Gumbau és un dels tres únics jugadors que enguany tindran fitxa del filial que va ser cridat ahir per Luis Enrique. Per la seva part, Rubén Yáñez, que la temporada passada jugava al Madrid Castella, ha aprofitat la indefinició que viu el primer equip blanc en la posició de porters -Iker Casillas ja és fora i encara no han fet cap nou fitxatge - per entrar a la llista de jugadors que Rafa Benítez s'ha emportat a la gira australiana.

Gerard Gumbau viu la seva segona temporada a Can Barça després d'arribar del Girona on -tot i destacar amb el juvenil i el filial al costat de jugadors com Coris, Mas, Pere Pons, Vivancos o Rovirola- no va arribar a debutar amb el primer equip. L'estiu passat va fitxar pel Barça, on ha estat a les ordres d'Eusebio i de Jordi Vinyals al filial. Gumbau va jugar 35 partits a Segona A la temporada passada i va arribar a debutar amb el primer equip blaugrana en un partit de Copa a Elx, on Luis Enrique el va posar de titular.

El cas de Rubén Yáñez és semblant al de Gumbau, perquè també forma part dels jugadors del filial que Rafa Benítez s'ha emportat a la gira australiana. Els altres són Abner Felipe, Marcos Llorente, José Carlos Lazo i el mediàtic Martin Odegaard. El porter de Blanes tornarà a formar part aquesta temporada del Madrid Castella, que tornarà a ser entrenat per Zinedine Zidane, després d'un any on el filial madridista ha quedat fora del play-off d'ascens. Yañez ha jugat 30 partits sent el titular habitual en les alineacions del tècnic francès. Yáñez, de 21 anys, encetarà ara la sisena temporada al Madrid, on va arribar provinent del futbol base del Girona on, sent encara molt jove, va arribar a entrenar-se amb el primer equip en la temporada que Cristobal Parralo i Narcís Julià en varen ser els entrenadors. A Austràlia, el nou entrenador blanc Rafa Benítez s'ha emportat 24 jugadors amb només tres porters el Keylor Navas (que s'està recuperant d'una lesió), el que va ser tercer porter del primer equip l'any passat, Fernando Pacheco, i el blanenc Rubén Yáñez.