L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, va donar ahir per tancada la plantilla a l'espera del que passi amb el davanter Pedro Rodríguez, amb ofertes de diversos clubs però de qui espera que finalment es quedi en el conjunt blaugrana. «Dels que tenen contracte, no deixo sortir ningú. Jo no vull que se'n vagi cap jugador de la meva plantilla, cap. Ja he dit moltes vegades l'important que és Pedro per a nosaltres, però hi ha una clàusula de rescissió (ha baixat de 150 a 30 milions) i, si ell vol anar-se'n, respectaré la seva decisió», va comentar sobre el punta canari.

A Luis Enrique, que ahir va oferir la primera roda de premsa del curs, li agradaria que Pedro «fes com (Marc) Bartra, que estava en una situació similar a la seva i al final ha decidit quedar-se». No obstant això, l'asturià va deixar clar que no pot assegurar al canari que aquest any tindrà més protagonisme: «Jo no prometo minuts ni explico històries als jugadors». L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, ha donat avui la plantilla per tancada a l'espera del que passi amb el davanter Pedro Rodríguez, amb ofertes de diversos clubs però de qui espera que finalment es quedi en el conjunt blaugrana. El tècnic del conjunt blaugrana es va mostrar encantat amb els dos nous fitxatges que ell mateix va demanar?? per reforçar l'equip: el defensa Aleix Vidal i el migcampista Arda Turan. Especialment va destacar l'arribada d'aquest últim. «Aprofito per felicitar la junta gestora que ha hagut d'avalar l'operació d'Arda Turan, un jugador que coneix la Lliga, es desmarca bé i és molt difícil treure-li la pilota. Serà clau per a nosaltres i ens farà millors. És un gran fitxatge», va destacar Luis Enrique, que no va voler entrar a valorar la lluita per la presidència del Barça amb les eleccions de dissabte que ve. «Aquesta setmana encara hi ha un escenari, que és l'electoral, però jo treballo en un altre escenari, que és el real. No em molesta en absolut que s'hagi utilitzat el meu nom i, a partir de dilluns, estaré encantat de reunir-me amb el president que hagin elegit els socis i amb qui sigui», va assegurar.

Debut a San Mamés

El sorteig del calendari va decidir ahir que San Mamés serà l'escenari del debut blaugrana a la Lliga el cap de setmana del 28/29 d'agost amb un Ahtletic Club-Barça que serà la repetició dels dos partits de la final de la Supercopa que aquests dos mateixos equips hauran jugat pocs dies abans. L'Espanyol debutarà a casa contra el Getafe i el Madrid al camp de l'Sporting. El clàssic arribarà en la dotzena jornada al Santiago Bernabéu el 8 de novembre. La tornada, al Camp Nou, serà el cap de setmana del 2/3 d'abril, a la la jornada 31.

El Gamper contra el Roma

Josep Maria Bartomeu ja ho havia anunciat fa dies, però ahir el Barça va confirmar oficialment que el Roma serà el rival en el propera edició del Gamper, que es jugarà el dimecres 5 d'agost a les deu del vespre. El partit serà el primer que l'equip de Luis Enrique jugui aquesta pretemporada a Catalunya i arribarà pocs dies abans de la disputar de les dues supercopes: l'europea contra el Sevilla i l'espanyola davant l'Ahtletic Club. Abans del partit contra el conjunt italià, que Luis Enrique havia entrenat fa un anys, els aficionats que vagin al Camp Nou veuran en directe la presentació oficial del primer equip.