El corredor polonès Rafal Majka ha guanyat l’onzena etapa del Tour de França gràcies a una imponent cavalcada en solitari. Per primer cop en aquesta edició, una escapada ha aconseguit jugar-se la victòria. Majka ha atacat als seus companys d’aventura al Tourmalet i s’ha plantat tot sol a Cauterets. En la lluita per la classificació general, el pas per els ports de la jornada no ha suposat cap inconvenient per Chris Froome, que seguirà vestint de groc amb les mateixes diferències.

El pilot ha olorat l’alta probabilitat que una escapada arribés per fi victoriosa a la meta. A l’inici de la jornada s’han vist molts atacs i contraatacs. Com a bona mostra, el tall definitiu no s’ha format fins al kilòmetre 80. Thomas Voeckler (Europcar), Rafal Majka (Tinkoff-Saxo), Serge Pauwels (MTN-Qhubeka), Steve Morabito i Arnaud Démare (FDJ), Julien Simon (Cofidis) i Emmanuel Buchmann (Bora) s’han entès i han obert forat. A la pujada a l’Aspin, Dan Martin (Cannondale) s’ha unit al grup capdavanter. Les hostilitats entre ells no han arribat fins a l’arribada del mític Tourmalet, ubicat a 40 kilòmetres de l’arribada. Rafal Majka s’ha destapat clarament com el més fort i ha llançat un atac que no ha obtingut resposta. El polonès ha deixat als seus set companys i ha coronat el cim amb més de cinc minuts d’avantatge respecte del grup del líder.

El pilot principal, que havia rodat relaxat, ha patit un canvi important quan l’Astana ha agafat les regnes a les rampes eternes del gran port francès. L’equip de Vincenzo Nibali ha forçat la màquina i ha propiciat una selecció important. Després de la magnífica actuació de Chris Froome a l’etapa anterior, els rivals han mostrat un cert respecte a la superioritat de l’equip Sky. El “maillot” groc del Tour de França, acompanyat per Geraint Thomas i Richie Porte, ha controlat la situació en tot moment i no ha rebut cap atac preocupant.

Rafal Majka ha culminat l’escapada amb èxit a Cauterets. El polonès ha aixecat els braços després d’una imponent cavalcada i ha celebrat la tercera victòria de la seva carrera al Tour de França. Froome, Quintana, Contador i Van Garderen han arribat amb el mateix temps. Demà tercera etapa d’alta muntanya als Pirineus, amb final en alt a Plateau De Beille.

Etapa 11

1. MAJKA Rafal TINKOFF-SAXO 05h 02' 01''

2. MARTIN Daniel TEAM CANNONDALE-GARMIN + 01' 00''

3. BUCHMANN Emanuel BORA-ARGON 18 + 01' 23''

4. PAUWELS Serge MTN-QHUBEKA + 02' 08''

5. VOECKLER Thomas TEAM EUROPCAR + 03' 34''

General

1. FROOME Christopher TEAM SKY 41h 03' 31''

2. VAN GARDEREN Tejay BMC RACING TEAM + 02' 52''

3. QUINTANA ROJAS Nairo Alexander MOVISTAR TEAM + 03' 09''

4. VALVERDE BELMONTE Alejandro MOVISTAR TEAM + 03' 59''

5. THOMAS Geraint TEAM SKY + 04' 03''