El polonès Rafal Majka es va imposar ahir a l'onzena etapa del Tour de França després de culminar en solitari la primera escapada llarga de l'edició i aconseguir així a Cauterets el seu tercer triomf a la ronda francesa. L'irlandès resident a Girona Dan Martin va ser segon i es va tornar a quedar a les portes d'una victòria en aquest Tour com ja li va succeir dissabte en el dia del final al Mur de Bretanya.

Entre els favorits, la segona etapa pirinenca de l'edició, amb l'ascens al Aspin i el Tourmalet, no va comportar diferències, encara que l'italià Vincenzo Nibali, defensor del títol, es va quedar en l'última pujada, de tercera categoria, i va perdre 50 segons en meta amb el mallot groc, el britànic Chris Froome, i els altres candidats.

L'equip Sky del líder va controlar bé la cursa i no hi va haver intents per part dels seus seguidors. En l'últim pujada, l'espanyol Alejandro Valverde va aconseguir dos segons d'avantatge sobre Froome, que va encapçalar el grup dels favorits en què també hi havia el nord-americà Tejay van Garderen, el colombià Nairo Quintana i el madrileny Alberto Contador. La general va acabar sense canvis en les seves primeres posicions, amb Froome amb una renda de 2.52 amb Van Garderen i de 3.09 amb Quintana. Contador és sisè a 4.04 i Nibali és ara 7.59 del lideratge. Ahir, Majka es va quedar sol en l'ascens al Tourmalet i va acabar fent bona la renda, per entrar en meta amb 1 minut sobre l'irlandès Dan Martin i més de 5 pel que fa al grup dels favorits.