El candidat a la presidència del Barça Josep Maria Bartomeu va assegurar ahir, en una entrevista a RAC-1, que el nou fitxatge de l'equip, el turc Arda Turan, podria anar cedit fins que pugui debutar amb el combinat blaugrana, el proper mes de gener, tot i que aquesta és una decisió que han de prendre els integrants del cos tècnic. Bartomeu, en canvi, va dir que Aleix Vidal sí que es quedarà entrenant-se i res més.

Segons Bartomeu, "ell podria estar cedit en un club fins al gener o quedar-se al Barça només entrenant-se". Durant les últimes setmanes s'havia parlat de la possibilitat que el jugador turc tornés durant uns mesos a un dels seus exequips, el Galatasaray, amb el qual no podria jugar la Lliga de Campions perquè aleshores no podria disputar-la posteriorment amb el FC Barcelona.

El dia anterior es va saber que ni Aleix Vidal, ni Arda Turan no podran disputar els amistosos de pretemporada, com ara el Gamper o la gira pels Estats Units, ja que impliquen que s'hagin d'incloure a una acta arbitral com a jugadors blaugrana quan la FIFA no en permet la inscripció.

Per altra banda, el quatres candidats van signar ahir un document al Camp Nou en què s'alinea el club amb el procés independentista català davant les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre. L'acte va ser promogut per quatre entitats catalanistes (Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Plataforma Proseleccions Catalans i Unió de Federacions Esportives de Catalunya) i va ser acceptat per la junta gestora del FC Barcelona, presidida per Ramon Adell, perquè se celebrés en una dels espais nobles del Camp Nou, com és la sala Roma.