Sant Feliu de Guíxols acull a partir de demà, dissabte, el Campionat Mundial de Vela Splash, Splashworlds Euroredcup, que en la seva quinzena edició arriba per primer cop a aigües del Mediterrani. L'Splash és una embarcació lleugera, de poc més de tres metres i mig d'eslora (una mica menys que la classe Laser), i que tot i no ser olímpica és molt popular en els països del nord d'Europa. Els Splash són embarcacions molt ràpides i lleugers, el casc pesa 52 quilos, i que responen de manera fàcil als moviments del regatista. En el mundial de Sant Feliu hi participaran 127 regatistes provinents de diferents països com Bèlgica, República Txeca, Suïssa, Alemanya, Espanya o Panamà.

Les regates tindran lloc a mar obert, darrere el port de Sant Feliu, i seran retransmeses en directe mitjançant pantalles situades al Village, que estarà a la zona del pàrquing a tocar de la platja i el passeig. A nivell local, el Campionat està organitzat per l'escola de vela Força 3 que fa més d'una dècada que dóna classes a Sant Feliu.

La cita també compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, el Patronat de Turisme Girona Costa Brava- Pirineus, la Secretaria d'Espors de la Generalitat i la Splash Class International Association.