Stephen Cummings, de l´equip sud-africà MTN-Qhubeka, ha aconseguit una victòria històrica a la 14ª etapa del Tour de França. El seu ha estat el primer triomf d´un conjunt africà en tota la història del Tour. A més a més, per arrodonir la gesta, el premi ha arribat la mateixa jornada en que es commemora el dia de Nelson Mandela.

L´atenció dels 178´5 quilòmetres entre Rodez i Mende l´ha tornat a acaparar una llarga fuga. El terreny ondulat, amb cotes al principi i al final de l´etapa, ha facilitat l´èxit d´una escapada de 20 corredors. Thibaut Pinot (FDJ), Romain Bardet (Ag2r), Rigoberto Urán (Etixx), Stephen Cummings (MTN), Peter Sagan (Tinkoff) o Simon Yates (Orica) eren alguns dels seus integrants. Sense perill per la classificació general, l´equip Sky els ha donat la benedicció i s´han jugat la victòria parcial entre ells.

L´escenari del desenllaç ha estat la cota de la Croix Neuve, de 3 quilòmetres al 10´1%. Dues joves promeses franceses, Romain Bardet i Thibaut Pinot, s´han quedat amb la mel als llavis després de coronar al capdavant la cota final. En el breu terreny d´aproximació a la meta, Stephen Cummings els ha atrapat i els ha deixat amb un pam de nas. El veterà ciclista britànic de 34 anys ha obert un forat decisiu en els últims metres i ha arribat en solitari per aconseguir un triomf històric per al continent africà.

Al darrere, entre els aspirants a la general s´ha pogut veure una bonica batalla. Nairo Quintana s´ha trobat bé a les dures rampes de la cota i ha atacat amb força. El colombià ha aconseguit obrir un petit forat, però el líder Chris Froome l´ha tancat amb solvència. Froome i Quintana han tornat a demostrar que ningú s´apropa al seu nivell i s´han distanciat de tots els seus rivals. L´escalador del conjunt Movistar ja és segon a la classificació general després de deixar enrere a l´americà Tejay Van Garderen.

Etapa 14

1. GBR CUMMINGS Stephen 212 MTN-QHUBEKA 04h 23' 43''

2. FRA PINOT Thibaut 21 FDJ + 00' 02''

3. FRA BARDET Romain 12 AG2R LA MONDIALE + 00' 03''

4. CO LURAN URAN Rigoberto 118 ETIXX-QUICK STEP + 00' 20''

5. SVK SAGAN Peter 47 TINKOFF-SAXO + 00' 29''

General

1. GB RFROOME Christopher 31 TEAM SKY 56h 02' 19''

2. COL QUINTANA ROJAS Nairo Alexander 51 MOVISTAR TEAM + 03' 10''

3. USA VAN GARDEREN Tejay 61 BMC RACING TEAM + 03' 32''

4. ESP VALVERDE BELMONTE Alejandro 59 MOVISTAR TEAM + 04' 02''

5. ESP CONTADOR Alberto 41 TINKOFF-SAXO + 04' 23''