Josep Antoni Hermida va quedar subcampió d'Espanya de BTT en la prova que es va realitzar ahir a Valladolid, en què va quedar només darrere de David Valero. D'aquesta manera es trenca el domini del ceretà al capdavant de la classificació del Campionat d'Espanya, que ha dominat amb mà de ferro en les últimes vuit edicions.

De fet, el de Puigcerdà va començar fort la prova, i va imposar, juntment amb Carlos Coloma, un fort ritme que només va poder seguir Valero. De mica a mica, però, Coloma va anar perdent forces i la prova es va decidir amb un frec a frec entre Hermida i Valero que, finalment es va emportar el de Granada.

"Sabia que Valero era l'home a batre. Havia guanyat en aquest circuit ja tres vegades i se'l coneix molt bé. A dues voltes pel final ha atacat en una pujadeta que no semblava el millor punt per a posar distàncies, però ho ha fet amb molta força i m'ha aconseguit despenjar, aconseguint uns segons que no he pogut retallar" reconeixia Hermida al final de la prova.

Amb tot, Hermida valora positivament la seva participació al Campionat d'Espanya, ja que està "content amb el resultat i amb les sensacions. Sempre m'he vist amb marge per apretar una mica més fins a l'última volta, on ho he hagut de donar tot per intentar enganxar-me a Valero".