L'equip espanyol de Copa Davis va rebre un revés dels forts ahir a Rússia, on van acabar cedint una eliminatòria que divendres havien encarrilat amb un 0-2 a favor i que dissabte no van poder acabar de rematar en el partit de dobles.

Ahir, qui tenia la primera opció per sentenciar l'eliminatòria i classificar Espanya per l'ascens al Grup Mundial de Copa Davis, era el tennista d'Olot Tommy Robredo, que s'enfrontava a Evgeny Donskoy, qui va substituir, en últim moment Karen Khachanov, ja que s'havia mostrat molt fiable en dobles. El número 178 del Món va aconseguir doblegar Robredo (21 del rànquing ATP) en dues hores i mitja de partit i amb quatre sets (6-3, 5-7, 6-2 i 7-6).

Perdut el quart punt i amb l'eliminatòria empatada a dos, era el torn de Pablo Andújar, qui s'havia d'enfrontar al jove, de 17 anys, Andrey Rublev. La pressió però va poder amb Andújar, que va caure en només tres sets davant la jove promesa russa (6-4, 7-6 i 6-3). El tennista de Conca va admetre, al final del partit que "m'ha pogut la pressió d'haver d'aconseguir el punt definitiu".

Aquesta derrota situa Espanya en la lluita per evitar el descens al Grup Mundial II, defensant la primera eliminatòria davant Dinamarca del 18 al 20 de setembre, ja que han quedat fora de la lluita per tornar al Grup Mundial.

Robredo va comentar després de l'eliminatòria que "hem competit fins al final i hem anat a totes fins l'últim punt. Tenía moltes ganes de guanyar el punt, de donar la classificació a Espanya, però al final tot s'ha complicat". El garrotxí afegia que "m'ha faltat jugar una mica més llarg, guanyar el punt de set en el quart i portar-lo al cinquè per veure si Donskoy baixava el nivell".

De la seva banda, la capitana de l'equip espanyol de Copa Davis, Conchita Martínez, que s'estrenava en les seves funcions, va comentar que "ara és el moment de treure conclusions, hem d'estar més units que mai".