El llagosterenc Albert Sàbat tornarà a ser un dels bases de referència a la LEB Or, aquest cop a Melilla, després que l'ACB li hagi tancat de nou les portes al Burgos; i el pivot Jordi Trias encara no té equip després de la seva desvinculació de l'Andorra. Així, i a l'espera de les oportunitats que puguin tenir els joves Eric Vila al Barça i Guillem Jou al Manresa, els dos únics jugadors que tenen lloc assegurat enguany a l'ACB, Oriol Paulí i Xavi Rabaseda, coincidiran a les ordres d'Aíto García Reneses al Gran Canària. El club de Las Palmas va fer oficial ahir el fitxatge del fins ara aler de l'Estudiantes per les dues pròximes temporades després que Rabaseda (Ripoll, 1989) hagi completat un bon any amb els madrilenys amb uns números de 8,8 punts, 3,5 rebots i 1,6 pilotes recuperades per partit.

Format al bàsquet base del Barça, on va arribar de molt jove des de Ripoll, Rabaseda va acabar sortint del Palau després de no consolidar-se al primer equip tot i destacar. Primer va anar cedit una temporada al Fuenlabrada i, tot i que després va tornar a Can Barça per jugar-hi dos anys més, mai va acabar de comptar amb molts minuts de manera estable. L'estiu del 2013 va rescindir el seu contracte amb el Barça per fitxar per l'Estudiantes on, sobretot en aquest segon any, ha brillat aconseguint que Sergio Scariolo hagi comptat amb ell per a la primera llista de setze jugadors de la selecció espanyola de cara a l'Europeu d'aquest estiu.

Xavi Rabaseda ha agafat en aquests dos últims anys el relleu de Jordi Trias com a jugador gironí més consolidat a l'ACB. Per darrere seu, i esperant el que pugui fer Trias, al bàsquet professional només hi ha Oriol Paulí i dos dels bases més respectats de la LEB Or com Albert Sàbat i Quique Garrido, que, aquest estiu, ha provat una aventura exòtica jugant a la Lliga de Moçambic. Entre els més joves, el bescanoní del Barça Eric Vila és un dels noms que apunta més alt, així com el pivot de Girona Yankuba Sima, recent subcampió d'Europa amb Espanya sub-20, i que la pròxima temporada jugarà als Estats Units amb la universitat de St. John's. L'aler de Llagostera Guillem Jou també pot estar a l'òrbita de l'ACB amb el Manresa, mentre que Nil Angelats jugarà aquest any a Alemanya.