L'italià Vincenzo Nibali va aconseguir ahir el triomf en la dinovena etapa al Tour, per la qual cosa es col·loca de ple en la lluita pel podi de París, mentre que el colombià Nairo Qintana va superar en mig minut el mallot groc, el britànic Chris Froome, i afegeix certa emoció a la cita. El cap de files del Movistar va atacar a falta d'una mica més de 6 quilòmetres per al cim de La Toussuire, port de primera categoria on estava situada la meta i va aconseguir distanciar el líder de la general, que va regular per limitar les pèrdues. Amb la bonificació, Quintana es queda a 2.38 de Froome a falta de la penúltima etapa de muntanya, amb final al mític port de l'Alpe d'Huez.

El seu company d'equip, Alejandro Valverde, va mantenir la seva tercera posició en el podi, ara a 5.25 del britànic. Però Valverde té ara una renda de només 1.19 sobre el quart, que és Nibali, que després de la seva exhibició ahir, es va col·locar quart i es va posar de ple en la lluita pel podi. L'italià de l'Astana, guanyador de l'any passat, va atacar a tres quilòmetres de coronar La Croix de Fer, de categoria especial i la meta es trobava a 50 quilòmetres de la meta, una estratègia arriscada, a l'antiga, que li va sortir bé. Malgrat que per darrere Movistar i Tinkoff van tractar de limitar la renda, el «tauró de Messina» va aconseguir una renda de 44 segons sobre Quintana, de 1.14 enfront de Froome i de 2.26 amb el grup Valverde i Contador, els seus rivals ara pel tercer lloc. Eliminat de la lluita per qualsevol recompensa, el defensor del títol va aconseguir moure la carrera i una victòria de prestigi, la cinquena de la seva carrera després de les quatre que va sumar l'any passat.

L'etapa va ser emocionant i l'atac del guanyador a 50 quilòmetres pel final va ser determinant. A la general, Froome segueix dominant còmodament però l'etapa d'ahir li va servir d'avís ja que no es pot adormir si vol veure com Quintana pot tenir alguna remota opció de donar la sorpresa i imposar-se al ciclista britànic.