A

lejandro Valverde podrà dir que ha complert un desig i així ho va demostrar en acabar l'ascens a l'Alpe d'Huez del passat dissabte, en què les llàgrimes van fer marxar la tensió que havia hagut de suportar les tres últimes setmanes.

Finalment, el murcià pujaria al podi de París, on acompanyaria el britànic Chris Froome i el seu company d'equip, el colombià Nairo Quintana en la imatge final del Tour de França. Era la vuitena participació a la ronda gal·la i, en l'anterior es va quedar a menys d'un minut del tercer graó del podi, graó que aquest any sí, no se li ha escapat.

La fortalesa que ha demostrat durant aquestes tres setmanes i, que està demostrant tots aquests anys com a professional l'han portat a encapçalar la llista de l'UCI com a millor ciclista de la temporada, classificació que té més que encarrilada per aconseguir aquest títol per quarta vegada, sumant-lo als de 2006, 2008 i 2014. Actualment Valverde porta sumats 3.701 punts, 1.100 més que el segon classificat, el noruec Alexander Kristoff, mentre que Alberto Contador és tercer amb 2.334 punts.

El murcià, a més, ha aconseguit pujar per tretzè cop al podi d'un gran esdeveniment tot i ser el seu primer al Tour, la prova ciclista per excel·lència. Aquest se suma als sis podis als Mundials (dues plates i tres bronzes) i als sis aconseguits a la Vuelta. A més ha aconseguit guanyar grans clàssiques com la Fletxa Valona o la Clàssica de Sant Sebastià.