Format a les categories inferiors del Figueres, Carles Coto va arribar al Barça a l'edat de tretze anys i va anar cremant etapes fins al punt de ser un dels jugadors més prometedors de la Masia. Un cop finalitzada la seva etapa al juvenil A del conjunt blaugrana, Coto va decidir provar sort lluny de casa per buscar-se un lloc al futbol pofessional. Va passar pel Mouscron (Bèlgica), Sevilla Atlético, Benidorm, Anorthosis (Xipre), Dinamo Tbilisi (Geòrgia), Bunyodkor (Uzbekistan) i el San Marino. Ara mateix, el jugador s'està recuperant d'una greu lesió al lligament encreuat del genoll.

«El meu gran objectiu ara mateix és recuperar-me del tot de la meva lesió i agafar bones sensacions» declarava Carles Coto. Aquests dies, el jugador de Figueres està enrenant amb l'Olot, de Segona Divisió B ja que «estic a la fase final de la recuperació i ja no em serveix entrenar sol. Necessito el ritme de competició i el contacte amb altres futbolistes». A més a més, el davanter aprofita per donar les gràcies al conjunt de la Garrotxa per deixer-lo entrenar ja que «ara mateix, excepte el Girona, és l'equip més potent de la província».

Amb la previsió que no li queden gaires dies per tenir l'alta mèdica i poder tornar a jugar a futbol, Carles Coto va finalitzar el contracte amb el San Marino, equip de la sèrie C italiana, assegura que «tot i que m'han ofert continuar, no contemplo aquesta opció perquè han baixat de categoria». El jugador no es mostra preocupat per la seva situació física i pel termini del mercat, però sí cautelós. «És normal que hi hagi equips que es puguin fer enrere pel fet que he estat quatre mesos aturat» i afegeix que «encara queden 35 dies de mercat, tot i que els jugadors que estem lliures encara tenim més marge per fitxar per un altre equip si hi ha fitxes lliures».

Carles Coto té renom en àmbit internacional i per això creu que «arribaran ofertes, d'Itàlia, i podria valorar també alguna que pogués arribar des d'Espanya». De fet, el jugador es mostra partidari de tornar a jugar a l'estranger, coneixedor sobretot que «el mercat és molt més ampli» i que no descarta «tornar a casa». Preguntat per un possible interès de l'Olot, Coto respon que «ara mateix no em plantejaria la opció de fitxar per l'equip olotí. Si el dia de demà no tinc cap oferta i l'Olot em donés la oportunitat de fitxar, la valoraria». El figuerenc es mostra molt content per poder entrenar al Municipal d'Olot i destaca que «em sento un més de l'equip i espero ajudar al màxim aquests dies que estigui amb ells. Treballen fort i això és el que necessito».

Un dels grans èxits de Carles Coto com a professional va ser la consecució de l'Europeu sub-19 que va aconseguir amb la selecció espanyola l'any 2007 a Àustria, jugant la final com a titular.