Els argentins Leo Messi i Javier Mascherano es van reincorporar quatre dies abans del previst a la disciplina del FC Barcelona i, al costat dels brasilers Neymar Jr i Dani Alves i l'alemany Marc-André ter Stegen, es van sotmetre ahir a les proves mèdiques.

Estava previst que els dos argentins, que van disputar la final de la Copa Amèrica el passat 4 de juliol, tornessin als entrenaments dilluns que ve, 3 d'agost, però finalment van decidir escurçar les seves vacances i acudir ahir a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. El seu cas és similar al de Marc-André ter Stegen, que va tornar onze dies abans del pacte i es va unir a la gira de pretemporada que el Barcelona va disputar als Estats Units.

No obstant això, el porter alemany no va passar fins ahir la revisió mèdica, al costat de Neymar Jr. i Dani Alves. Després del reconeixement mèdic, Messi, Mascherano, Neymar i Alves van tenir ahir a la tarda el seu primer contacte amb la gespa de la Ciutat Esportiva abans de la doble sessió d'entrenament que avui realitzaran al costat del gruix de la primera plantilla blaugrana.

Bartomeu i Colau es troben

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, es va reunir ahir amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la primera trobada institucional després de les eleccions en el club blaugrana i al consistori, en què van abordar el pla de remodelació conegut com a Espai Barça.

La reunió a l'ajuntament va servir per complir amb la primera trobada institucional i presentar tangencialment la idea que té el FC Barcelona per a la profunda remodelació que té previst impulsar l'equip blaugrana al seu estadi, l'Espai Barça. Per això, Bartomeu va estar acompanyat pel vicepresident institucional, Carles Vilarrubí, així com el directiu Jordi Moix, que en la nova estructura del Barça després de les eleccions del passat 18 de juliol va adquirir el rang de comissionat de l'Espai Barça. El president blaugrana, que va prendre possessió del càrrec fa quinze dies, va viatjar als Estats Units per acompanyar en el segon tram de la pretemporada a l'equip de Luis Enrique i, després d'haver tornat a Barcelona, ja ha abordat una de les qüestions de la qual ha fet bandera en l'últim any i que durant la campanya electoral va ser defensada per la candidatura de Bartomeu.

L'Espai Barça és una de les actuacions més importants que pretén impulsar el Barça els propers anys, tant per l'obra en si, ja que es realitzarà una actuació sobre el Camp Nou molt important, com pel cost pressupostat, d'uns 600 milions d'euros.

La reunió a l'ajuntament, a la qual també van assistir la regidora d'Urbanisme, Janet Sanz, i la comissionada per a l'Esport, Marta Carranza Gil-Dolz del Castellar, va ser «molt positiva» i «oberta al diàleg», expressaven els representants del FC Barcelona. Un dels principals punts de la candidatura de Bartomeu ja està en marxa.