El Figueres va aconseguir el pas a la segona ronda de la Copa Catalunya després de vèncer en el derbi empordanès el Peralada, en un partit que es va haver de resoldre en la tanda de penals.

El partit, entre dues plantilles que es coneixen molt bé, va ser bastant mogut, tot i que cap dels dos conjunts va aconseguir superar l'últim obstacle per aconseguir marcar i endur-se'l en el temps reglamentari.

El Peralada va ser el primer que es va acostar a porteria, amb una jugada d'estratègia que no va acabar de portar perill sobre la porteria de Gallego. En els primers compassos era el Peralada el que portava el pes del partit mentre que el Figueres jugava a veure-les venir i a evitar mals majors, tot i això Ritxi va tenir la rèplica a la falta del Peralada, però va ser massa lent a l'hora de rematar.

Els minuts passaven i, si bé el Peralada es mostrava més incisiu en atac, amb bones jugades d'Aleix Feixas, els figuerencs, molt sòlids en defensa sabien protegir molt bé la porteria de Gallego, deixant el marcador sense moure's quan va arribar el descans.

A la segona part, i amb els canvis, el partit va anar canviant de cara, tornant-se molt més mogut, i també calent, amb alguna jugada fregant el límit del reglament. Tot i la duresa del joc, les ocasions anaven arribant sense sort de cara a porta i acabant els 90 minuts amb empat al marcador.

A la tanda de penals el Figueres va ser qui més encert va tenir, ja que va transformar tots els llançaments, mentre que el Peralada va veure com Gallego aturava el primer xut de la tanda i va classificar al Figueres per a la següent ronda, on l'espera l'Olot.

El partit contra els garrotxins tindrà lloc dissabte que ve, dia 8 d'agost, a l'estadi de Vilatenim i també serà a partit únic.