Un Barça molt poc fresc, sens dubte motivat per la càrrega d'entrenaments de la pretemporada, va encaixar a Florència la segona derrota de la temporada en un partit en què va pagar les errades defensives, sobretot en el primer quart d'hora. L'equip blaugrana, va tenir ocasions suficients per empatar, però no va estar encertat en el duel anterior a la disputa del Gamper, dimecres, en què ja disposarà de tota la plantilla, excepte els no inscrits Aleix Vida i Arda Turan.

El Barça va sortir ahir contemplatiu i en dotze minuts ja havia rebut dos gols i no havia creat cap ocasió. El primer va arribar al minut 4, quan Borja Valero va fer un túnel a Busquets i va cedir a Joaquín que va centrar perquè el jove Bernardeschi, venint des de la banda esquerra, superés un molt estàtic Piqué i rematés de cap a la xarxa de Ter Stegen. Rakitic va fer un xut fluix en la primera aproximació del Barça que va precedir el segon gol local. Iniesta perd una pilota, Joaquín encara Jordi Alba, el supera i centra al punt de penal perquè novament Bernardeschi, novament tot sol, agafés a contrapeu el porter alemany i fes el segon gol del duel.

Com que pitjor no es podia fer, el Barça va millorar en faceta ofensiva i va començar a buscar les pessigolles a la dèbil reraguarda local. Les va trobar aviat, just quan Alba va cedir a Rakitic, que va tocar de primera perquè Suárez guanyés la posició a Gonzalo i superés per sota Tatarusanu.

L'equip català va tenir ocasions suficients per empatar abans del descans, sobretot en un xut fluix de Pedro, una mala rematada de cap d'Alba i en una errada de Luis Suárez davant del porter romanès. Abans del descans, però, Ter Stegen va haver d'evitar el 3-1 en una altra errada defensiva en què l'alemany va sortir lluny de la seva àrea i va enviar a córner.

Baixada de ritme

A la segona meitat, entre els canvis continuats i la intensa calor que feia a la ciutat toscana el ritme dels dos equips va baixar molt. De tota manera, el Barça va tenir més dominat un rival que es va limitar a sortir en ràpides contres que Rossi es va encarregar de malbaratar.

Les ocasions més clares van tornar a ser per Suárez, sobretot una en què va trencar el fora de joc, però no va col·locar davant de Tatarusanu. El rebot posterior tampoc no el va poder anotar Pedro, que va tornar a fer una exhibició de punt d'honor i d'ineficàcia a parts iguals en el que va poder ser un dels seus últims partits al club.

En el tram final, Munir, en una rematada espectacular, i Rafinha, que no va arribar a rematar una bona deixada de Sandro, van tenir les dues millors ocasions. Piqué, amb un cop de cap massa desviat, va tancar un altre capítol d'una pretemporada de baixa intensitat.