No eren uns Jocs Olímpics, ni tampoc corria davant milers d'espectadors, però ahir Josep Lluís Blanco, als 40 anys, va demostrar que encara està en plena forma. A?Lió, participant en el Campionat del Món de Cros en la categoria màster, va emportar-se una victòria de prestigi.

El lloretenc va completar el recorregut, que era de 8 quilòmetres, amb un temps de 24 minuts i 59 segons i es va imposar en el global de totes les categories (des dels 35 als 55 anys). Blanco va superar en la línia de meta l'italià Valera (+45) i també el polonès Celinski. Blanco, que va començar amb un ritme ben tranquil, tot just ocupava la posició 35 després del segon quilòmetre, però va ser llavors quan va començar a prémer l'accelerador. «He sortit prou calmat i crec que això ha estat clau per emportar-me la victòria». Dit i fet. Al tercer quilòmetre, va anar avançant posicions fins a comandar la cursa. Llavors, es va escapar en solitari i ni Valera ni tampoc Celinski van ser capaços de prendre-li una primera plaça que va fer seva.

«Estic molt content per aquesta victòria, sobretot perquè surto d'una lesió», deixa el corredor de l'equip La Sansi un cop acabada la prova. Blanco no posa el punt i final als campionats que es disputen a Lió, ja que divendres correrà els 5.000 metres en pista.