L'espanyol Alex Rins (Kalex) es va adjudicar la seva primera victòria en el campionat del món de Moto2 en imposar-se en el Gran Premi d'Indianápolis que es va disputar diumenge en el circuit Brickyard nord-americà, amb una brillant estratègia en les voltes finals de la carrera.

La segona plaça va ser per al líder de la classificació provisional del mundial, el francès Johann Zarco (Kalex), per davant de l'italià Franco Morbideli (Kalex), que va protagonitzar el seu primer podi en el campionat del món.

Tan sols apagar-se el semàfor el campió del món "Tito" Rabat (Estrella Galícia 0'0 Kalex) va sortir molt ràpid i va superar a final de recta a l'autor del millor temps d'entrenaments, el també espanyol Alex Rins (Kalex), però l'inici de la carrera de Moto2 va començar gairebé amb el mateix frenesí que ho havia fet Moto3.

L'amenaça de pluja va ovacionar als pilots amb menys opcions, si bé en aquesta ocasió pràcticament tots van optar per sortir amb pneumàtics de sec, però això no va evitar que Julián Simón, des de la sisena línia de sortida es posés líder abans de finalitzar la primera volta i a ell li van succeir el Hafizh Syahrin (Kalex) i poc després el britànic Sam Lowes (Speed Up), qui "sona" com a possible fitxatge d'Aprilia per a la propera temporada com a company d'equip de l'espanyol Álvaro Bautista a MotoGP.

Sam Lowes es va posar líder de la carrera en el segon gir, per davant del suís Dominique Aegerter i amb Julián Simón tercer, mentre que Alex Rins va preferir no entrar en la baralla inicial i mantenir-se a l'espera d'esdeveniments des d'una còmoda cinquena plaça, que després va ser la sisena en arribar des del darrere el líder del mundial, el francès Johann Zarco (Kalex).

No va tenir massa sort "Julito" Simón, qui en la quarta volta es va anar al terra en perdre adherència el pneumàtic davanter de la seva moto en unes condicions de la pista molt complicades, si bé va intentar tornar a la carrera des de l'última posició.

A partir del sisè gir Johann Zarco es va col·locar capdavanter i va començar a tirar, però cap dels seus rivals es va deixar sorprendre i es van situar després de l'estela de la Kalex del francès, amb el campió del món en la cinquena posició i Rins sisè.

A poc a poc Rabat va anar recuperant posicions mentre Aegerter assestava un primer cop a Zarco en la novena volta, encara que el líder del mundial l'hi retornava ràpidament i per darrere d'aquest grup el finlandès Mika Kallio (Kalex), vencedor el passat any a Indianápolis, s'anava al terra i si bé va intentar continuar va haver d'agafar el camí del seu taller.

No va ser fins al catorzè gir quan Alex Rins va decidir prendre la iniciativa i posar-se al capdavant de la prova de Moto2 per intentar tirar i escapar-se de la resta del grup a raó de diverses dècimes de segon en cadascun dels primers parcials, tot i que Johann Zarco va reaccionar ràpid i després de doblegar a Aegerter, es va posar darrere de l'espanyol.

El grup líder va acabar llavors reduït a un quintet en el qual a més de Rins i Zarco estaven Aegerter, Rabat i l'italià Franco Morbidelli (Kalex), amb Sam *owes, Thomas Luthi i Hafizh Syahrin una mica més enrere.

A quatre voltes del final el grup de set va perdre definitivament al britànic, que es va anar al terra amb la seva moto seriosament danyada, la qual cosa va provocar que Thomas Luthi, que anava després d'ell, es quedés tallat al costat de Syahrin.

Aegerter es va mantenir líder ara amb Rins enganxat a ell, per davant de Zarco i Morbidelli, mentre que el campió del món "Tito" Rabat es va quedar tallat gairebé en el mateix instant en què Rins va sorprendre al suís per superar-lo.

A menys de dues voltes per al final Alex Rins va canviar el ritme per buscar obrir un buit sobre Johann Zarco, que va reaccionar molt ràpid i va entrar en l'última volta amb prou feines mig segon cedit a l'espanyol, que havia de recuperar en els poc més de quatre quilòmetres de circuit

Però Rins va saber mantenir les distàncies camí de la seva primera victòria en la categoria, amb la que es converteix en el quart pilot més jove a aconseguir-ho després dels espanyols Marc Márquez i Maverick Viñales i el japonès Shoya Tomizawa.

El campió del món "Tito" Rabat no va poder esmenar la situació i va acabar en un discret cinquè, amb Axel Pons (Kalex), setè i Alex Márquez (Estrella Galícia 0'0 Kalex) també en els punts amb la desena posició.