Adel Mechaal es va tornar a quedar a les portes de la mínima exigida per entrar, per dret propi, al Mundial de Pequín ahir a Granollers en la darrera oportunitat abans que la selecció espanyola faci oficial la llista de seleccionats per representar-la a la cita munidalista. En una prova preparada expressament perquè el palamosí aconseguís rebaixar els 3:36.20 exigits per ser a la Xina, l'estat de la pista va impedir que Mechaal aconseguís rebaixar la marca i es quedés sense el premi a tot el seu esforç. Amb tot, Mechaal podria participar al Mundial si és escollit a la repesca.

La mínima mundialista hauria estat la cirereta perfecta per culminar una temporada meravellosa per aMechaal, just abans de començar a preparar-se seriosament pels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Mechaal va aconseguir, el mes de febrer, a Antequera, proclamar-se campió d'Espanya de 1.500 i 3.000 metres en pista coberta, essent el primer atleta en aconseguir-ho. Mig any més tard, ara fa una setmana, aconseguia un altre doblet històric, vencent en les proves de 1.500, una gesta que feia 70 anys que no s'aconseguia.

En la cursa d'ahir tot estava programat perquè el palamosí aconseguís batre la mínima pel Mundial i, de passada, mirar d'acostar-se als 3:36.00 exigits per entrar de manera directa per disputar els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Amb tot, el que no es pot preveure son les condicions meteorològiques i, certament, ahir a Granollers no feia el millor vespre per aconseguir una bona marca. Amb un ritme frenètic va començar l'intent de mínima, completant el primer 400 per sota del minut. El ritme es va anar mantinguent alt durant tota la prova, marcat pels atletes africans que no donaven descans, però després de completar dues voltes més en un minut (2:54 al pas del 1.200), els 44 segons per fer l'últim tram de la prova no van ser suficients perquè Mechaal aconseguís la buscada marca per a participar a Pequín.

L'únic espanyol que ha aconseguit la marca per a Pequín ha estat David Bustos, que va aconseguir còrrer amb un temps de 1:35.97 a Bèlgica el 18 de juliol.