El belga Livio Loi (Honda) s'ha imposat en la carrera de Moto3 del Gran Premi d'Indianàpolis (Estats Units), que s'ha disputat aquest diumenge, després de realitzar una arriscada aposta en una prova sota la pluja, mentre que el britànic John McPhee (Honda) i l'alemany Philipp Oettl (KTM) van completar el podi.

Amb els primers espanyols sortint des de la tercera línia i amb l'asfalt mullat, Efrén Vázquez (Profunda) va protagonitzar una espectacular remuntada des de la setena posició de la graella. Després d'uns primers girs en els quals el portuguès Miguel Oliveira (KTM) es va posar al capdavant, el de Barakaldo aviat va agafar el testimoni de la carrera.

El pilot basc va dominar enmig de la bogeria de les primeres voltes, en les quals els pilots van entrar massivament a boxes per canviar els pneumàtics; la decisió d'entrar o no a canviar les gomes evidenciava ja des del començament la diferència de temps entre els dos tipus de compost.

El belga Livio Loi (Honda), de 18 anys, prenia llavors el liderat momentani, i es convertia en l'únic corredor en no passar pels garatges. L'estratègia li va sortir a la perfecció. Mentre, l'italià Andrea Migno (KTM) es quedava sense possibilitats de podi en sofrir problemes en la seva moto quan marxava quart.

Per endavant, Loi, el britànic John McPhee (Honda) i l'alemany Philipp Oettl (KTM) protagonitzaven una atípica lluita per la victòria, en la qual la seva arriscada aposta en una carrera declarada en mullat va donar els seus fruits. Ni les gotes de pluja que van començar a caure mancant 12 voltes van modificar el guió.

Mancant vuit voltes, la pluja, que havia començat a fer acte de presència de manera més acusada, va provocar la caiguda d'Efrén Vázquez, que es quedava fora de carrera. Finalment, Loi va signar el primer podi i la primera victòria de la seva carrera en la seva prova número 34.

El primer espanyol va ser Isaac Viñales (KTM), que va concloure cinquè, mentre que Jorge Navarro (Estrella Galícia 0,0) va acabar en novena posició, per davant de Jorge Martín (Mahindra), dècim. Per la seva banda, el britànic Danny Kent (Honda), líder del Mundial, es va quedar fora dels punts en finalitzar en el 21º lloc.